Collectum söker en IT-Säkerhetsansvarig – April 2017

Collectum söker en IT-Säkerhetsansvarig: Stockholm

Om företaget
Collectum administrerar tjänstepensionen ITP för företag, försäkrade och försäkringsbolag. Vi är den oberoende knutpunkten för ITP, som genom kunskap och service ser till att premier och information på ett snabbt och enkelt sätt når rätt mottagare. Collectum förmedlar årligen 32 miljarder kronor i premier mellan 34 000 företag och ett tjugotal försäkringsbolag. 2 miljoner personer omfattas av tjänstepensionen ITP.

Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra kunder och dess anställda runt om i landet. Som en del av vår IT-enhet kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå.

Rollen
Inom Collectum sker det många spännande aktiviteter. Under året har vi ett GDPR-initiativ som ska säkras även efter 25 maj 2018. Collectum är i ständigt i förändring för att hela tiden anpassa vår försäkrad- och företagsportal till modern teknik. Då Collectum är en del av informationsflöden mellan anslutna företag och försäkringsbolag som fått förtroendet att förvalta ITP krävs det kontinuerlig kontroll på säkerhet både inom våra system och externa informationsflöden.
Som IT-säkerhetsansvarig kommer du att ingå i gruppen för Drift och infrastruktur inom IT, men arbetar även tätt ihop med Collectums säkerhetschef.
I ditt arbete ingår bland annat att:

 • fortlöpande följa upp IT-säkerheten
 • driva förändringar i IT-miljön för att säkerställa säkerhetsnivån
 • vara kravställare gentemot externa leverantörer
 • medverka vid utformning av IT-lösningar i utvecklingsprojekt
 • utveckla metodik och verktyg inom ditt område
 • stötta och utbilda organisationen

Det innebär att du kommer att:

 • arbeta med Collectums anpassning till GDPR/Dataskyddsförordningen
 • arbeta med säkerhet inom miljöer så som Windows och SAP-miljö (SAP CRM/BW/EP och PI)
 • arbeta med informationsutbyte/säker kommunikation mot de försäkringsbolag som fått förtroendet att förvalta ITP
 • arbeta med IT-säkerhet för driftspartner och andra leverantörer

Detta är en roll att växa i och vi på Collectum värdesätter och prioriterar varje individs utveckling. Vi ger dig därför i denna roll möjlighet till CISSP certifiering samt att vidareutbilda dig inom området och på så vis växa in i rollen som CISO.

Din profil
Vi söker dig som har en utbildning inom IT-säkerhet. Vidare har du troligtvis något års relevant arbetslivserfarenhet inom information- och IT-säkerhet.
Det är även meriterande om du har:

 • kunskap inom IT-säkerhetsarbete enligt SS-ISO/IEC 27000-serien
 • intresse för omvärldsbevakning
 • CISSP certifiering eller motsvarande
 • kunskap inom IT-styrning (ex PM3 och ITIL)

För att trivas hos oss tror vi att du är självständig och vågar ta egna initiativ samtidigt som du har förmågan att vara en lagkapten med god samarbetsförmåga. Relationen till interna och externa intressenter bygger på kommunikativ förmåga, förtroende och tillit. Du behöver därför vara en god kommunikatör samt ha stark integritet och ha förmågan att skapa och inge förtroende.
Vi som jobbar på Collectum är stolta över vår hantering och leveranser av informationsmängder och vi lägger stor vikt vid att ha roligt på jobbet. Som anställd får du bl.a. ta del av utbildningar, seminarier, aktiviteter och friskvård.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Collectum med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet 073-421 79 86 eller Researchkonsult Malin Söhr 073-421 79 84. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Facklig representant för FTF är Malin Wallin, 08-508 98 211, och facklig representant för SACO är Anders Jonasson, 08-508 981 67.
Mer om Collectum och vårt uppdrag hittar du på www.collectum.se

Ansök tjänst Alla tjänster