Extra många accesser den 29 dec 2014

Den 29 december fick vår site, extra många besök!

Screenshot from 2015-01-03 10:48:26

Över 16200 accesser och de flesta riktade direkt mot sitens loginsida. Det verkar som våra åtgärder att erbjuda login, till giltiga medlemmar fungerar.

Så många hjälpsamma användare i olika länder. 😉 Överlag ser vi i våra loggar, många försök att logga in. De flesta verkar vilja bidra med att administrera vår site.

Eller är det effekten av bot-system som försöker utöka sin domän? Med an armestyrka på miljontals system letar de nya medlemmar att värva. Se på Cert.se, hur många infekterade system som bara finns registrerade i Sverige.

Samtidigt ser vi också att skum epost, ofta har länkar till siter byggda med WordPress. Där förväntas man fylla i uppgifter om olika konton/tjänster man har, eller information om paket för utlämning. Dessa siter har troligen pluggin moduler som blivit hackade. Hållar man muspekaren över länken en stund före man klickar, brukar webbläsaren visa vart länken går. Oddsen att UPS, Apple eller PayPal användar sig av tjänsten hos ett onlinekasino, för sin administration av kunder känns lågt.

God Fortsättning
mot ett säkrare 2015