FMV söker Certifierare till Sveriges Certifieringsorgan för IT-Säkerhet – September 2018

FMV – Försvarets materielverk, Stockholm

Har du några års erfarenhet av arbete inom IT-säkerhet? Är du en kvalitetsmedveten person som vill arbeta med tillämpning och utveckling av regelverk på det nationella certifieringsorganet för IT-säkerhet? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande uppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare.

Sveriges Certifieringsorgan för IT-Säkerhet, CSEC, är en självständig enhet vid Försvarets Materielverk som verkar som nationellt certifieringsorgan för granskning av säkerhet i IT-produkter och system enligt den internationella standarden Common Criteria (ISO/IEC 15408).

Som certifierare har du ett dynamiskt och omväxlande arbete, du kommer arbeta både operativt och strategiskt och ha flera interna- och externa kontaktytor. Vi kommer ge dig en mycket gedigen introduktion både i FMV och i rollen som Certifierare och du kommer dessutom ha erfarna kollegor. Vi kommer också ge dig bra förutsättningar för fortsatt kompetensutveckling.

Ditt arbete som certifierare

Som certifierare ansvarar du för att övervaka säkerhetsgranskning av IT-produkter som genomförs av licensierade evalueringsföretag, samt att ta fram underlag för beslut om certifiering i enlighet med CSEC verksamhetslednings​system. Detta kan ske antingen i rollen som certifierare eller som certifieringsledare, vilket innebär huvudansvar för en viss certifiering.

I arbetet kan du exempelvis komma att ansvara för tillämpning, alternativt utveckling av regler och metoder för evaluering och certifiering av säkerhet i IT-produkter och system, där du genomför platsbesök hos produktutvecklaren i Sverige och i övriga världen. I rollen kan du även komma att medverka vid licensiering av evalueringsföretagen där du genomför tillsyn och godkännande av dess granskningar. Du kan även komma att genomföra teknisk samverkan med svenska myndigheter inom IT-säkerhet samt internationellt och ansvara för att följa och delta i teknisk utveckling inom IT-säkerhetsområdet.

Våra förväntningar på dig

Du har en akademisk examen med inriktning mot teknik, data eller systemvetenskap eller motsvarande kunskap erhållen på annat vis. Vi vill att du har några års erfarenhet av arbete med:

  • IT -säkerhet och erfarenhet av införande av IT-säkerhet i produkter eller system.
  • Vi ser gärna att du har kunskap eller erfarenhet inom IT-säkerhetsarkitektur, operativsystem eller databaser. Det är även meriterande om du har kunskap inom IT för mobilitet, datakommunikation eller programmering. Om du har kunskap inom IT-säkerhetsstandarder som Common Criteria, klassificering och analys av sårbarheter samt penetrationstester ser vi även det som en fördel.
  • Du har stor specialistkunskap och förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Vi ser att du är kvalitetsmedveten och bra på att samarbeta med andra människor. Arbetet kräver att du är strukturerad och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare förstår du komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna samt producerar egna dokument av hög kvalitet.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och betyg via FMV:s hemsida , senast den 5 oktober 2018.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Anki Snis, anki.snis@se.experis.com, 08-508 954 53.

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (Saco-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Håkan Antonsson (OFR/S/Försvarsförbundet). Samtliga nås på telefon 08-782 40 00.

Varmt välkommen med din ansökan! 

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se