FMV söker Junior Certifierare till Sveriges Certifieringsorgan för IT-Säkerhet – September 2018

FMV – Försvarets materielverk, Stockholm

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande uppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du får möjlighet att förena det professionella och det privata.

Sveriges Certifieringsorgan för IT-Säkerhet, CSEC, är en självständig enhet vid Försvarets Materielverk som verkar som nationellt certifieringsorgan för granskning av säkerhet i ITprodukter och system enligt den internationella standarden Common Criteria (ISO/IEC 15408).

Ditt arbete som certifierare

Jobbet som certifierare innebär att övervaka säkerhetsgranskning av IT-produkter som utförs av licensierade evalueringsföretag samt ta fram underlag för beslut om certifiering i enlighet med CSEC verksamhetslednings​system. Viss tid ägnas även åt att utveckla metoder för evaluering och certifiering av säkerhet i IT-produkter. Du kan komma att få medverka vid licensering av evalueringsföretagen.

I rollen igår genomförande av platsbesök hos produktutvecklaren i Sverige, Europa och övriga världen. Arbetet innebär genomförande av teknisk samverkan med svenska och utländska myndigheter inom IT-säkerhetsområdet.

Du kommer att arbeta i en roll där du inledningsvis genomgår introduktion samt utbildningar. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor där du successivt växer in i rollen som en självgående certifierare.

Våra förväntningar på dig

  • Vi söker dig med akademisk utbildning motsvarande Civilingenjör med inriktning teknik, data eller systemvetenskap. Du är nyutexaminerad eller i slutfasen av dina studier och kan också ha något års erfarenhet av arbete inom IT-säkerhetsområdet.
  • Vi ser gärna att du har kunskap eller erfarenhet inom något av IT-säkerhetsarkitektur eller programmering. Om du har kunskap inom IT-säkerhetsstandarder som Common Criteria, klassificering och analys av sårbarheter samt penetrationstester ser vi även det som en fördel.
  • Vi ser att du är en kvalitetsmedveten person som är bra på att samarbeta med andra människor.
  • Arbetet kräver att du är strukturerad och har förmågan att se möjligheter i förändringar.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Arbetet kommer innebära 3-6 tjänsteresor utomlands per år.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och betyg via FMV:s hemsida, senast den 5 oktober 2018.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Anki Snis, anki.snis@se.experis.com, 08-508 954 53.

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (Saco-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Håkan Antonsson (OFR/S/Försvarsförbundet). Samtliga nås på telefon 08-782 40 00.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!