Folksam söker: Erfaren informationssäkerhetsspecialist

 

 

Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande resa med att fortsätta utvecklingen av Folksams ledningssystem för informationssäkerhet och kontinuitet (LINK). Information är en av Folksams viktigaste tillgångar. Hot, risker, digitalisering och ökad reglering gör att vi behöver skydda vår information och vässa oss ytterligare inom informationssäkerhet.

Information är en av Folksams viktigaste tillgångar. Hot, risker, digitalisering och ökad reglering gör att vi behöver skydda vår information och vässa oss ytterligare inom informationssäkerhet. Det är nödvändigt för att uppfylla vår vision om att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld, men även för att kunna svara upp mot de lagar och föreskrifter som riktas mot området.

Det här gör du som informationssäkerhetsspecialist på Folksam
Du stöttar och samverkar med hela Folksamgruppen i informationssäkerhetsfrågor och bedriver arbetet utifrån LIS – Ledningssystem för informationssäkerhet. Du har en aktiv del i den dagliga driften och förvaltningen av ledningssystemet samt arbetar för att stärka säkerhetsmedvetandet i hela Folksam.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • arbeta med ständiga förbättringar av regelverk
  • delta i säkerhetsrelaterade risk- och incidentbedömningar
  • utveckla och förmedla metoder och modeller för säkerhetsarbete
  • sprida information och utbilda för att upprätthålla ett högt säkerhetsmedvetande
  • arbeta med informationsklassning
  • upprätthålla kontakter med myndigheter och andra organisationer i säkerhetsfrågor

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom området informationssäkerhet. Du har examen från universitet/högskola eller jämförbar erfarenhet. Vidare har du erfarenhet av riskbedömning, riskbehandling och kravhantering. Du har även erfarenhet av praktiskt arbete med ISO/IEC 27001. Vi vill att du har erfarenhet av att självständigt driva projekt och uppdrag, systemförvaltning, samt att leda utbildningar och workshops. Det är meriterande om du har någon av följande certifieringar: CISSP, CISA, CRISC och CISM. God kännedom om försäkringsbranschen och försäkringskunskap är meriterande. Vi ser att du behärskar Officepaketet bra och har lätt för att arbeta i olika systemlösningar.

Som person är du självgående, ordningsam och drivande. Du har även god kommunikations- och samarbetsförmåga och du trivs med att ha många kontaktytor och samarbeten men även med att arbeta självständigt. Förändringar ser du som en spännande utmaning och du bidrar gärna i utvecklingsarbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta koncernsäkerhetschef Carl Wern, 08-772 65 75.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och HKF Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 1 maj 2018. Urval till intervju sker löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.