Hackad eller inte – En fråga om tid

Detta är första delen av min spaning kring säkerhet. Den kommer att vara delvis publikt, men även rent medlemsriktad. Tanken är då en liten publik teaser och resten som medlemsinfo.


 

Läste att stora som små organisationer riskerar att bli hackade. Det handlar om aktivt underhåll. En WordPress som drevs av Microsoft skriver Wordfence.com om på sin blogg.

We've published a story this morning on our blog about a major Microsoft owned WordPress site getting hacked, how it happened and how you can avoid the same fate.

Det här med drift och underhåll, är viktiga praktiska delar i att publicera på Internet. Oavsett vilket CMS (Content Management System) du väljer. Håll koll på att utveckling och patchning är aktiv, på alla delar av din plattform. Det gäller framför allt inaktiva komponenter som inte rensats efter tester avslutats. Alla komponenter är oftast enkla att installera, med kräver en del jobb att rensa bort. Kolla av regelbundet att inga filer/kataloger kommit till som inte bör vara där, samt att det du installerat fortfarande är intakt. Se till att ha checksummor på alla filer du litar på. Dessa kan då lätt jämföras med de som finns senare på samma plats.