IAM/Behörighetsstrateg Säkerhetsenheten Skatteverket – maj 2019

Brinner du för struktur, detaljer och samband? Vill du vara med och vidareutveckla vår behörighetsstruktur för att möjliggöra Skatteverkets digitaliseringsutveckling? Skatteverket har en stor digitaliseringsförflyttning framför sig där du din roll kommer att få vara med och skapa rättssäkra förutsättningar för behörigheter.

Om jobbet

Du förfinar, vidareutvecklar och implementerar Skatteverkets IAM-strategi i samarbete med hela organisationen och externa samarbetspartners, samt stöttar verksamheten inom hela säkerhetsområdet som IAM/Behörighetsstrateg inom säkerhetsenheten.

I arbetsuppgifterna ingår att delta i styrningen, utvecklingen och uppföljningen av myndighetens säkerhetsarbete i allmänhet och kring IAM området i synnerhet. Du kommer också att skapa och hålla utbildningar för både chefer och medarbetare och att ha personliga ansvarsområden. Du kommer att ingå i vår operativa säkerhetssektion 2 med 17 säkerhetsspecialister som arbetar med central behörighetshantering, fysiskt skydd av lokaler, larm, passage, säkerhetsrådgivning.

Placeringsort enligt överenskommelse.

På säkerhetsenheten är vi idag totalt ca 60 talet medarbetare. Enheten arbetar med styrning av Skatteverkets skydd för information, personer och egendom, rådgivning i säkerhetsfrågor, krisberedskap, behörighetsadministration, incidenthantering, upprättande av Säkerhetsskyddsavtal (SUA) samt ansvarar för att administrera säkerhetsprövning och registerkontroll av uppdragstagare och anställda. Inom säkerhetsenheten finns även Skatteverkets internutredningsfunktion.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Vara noggrann med ett helhetsperspektiv
 • Kunna arbeta självständigt och driva ditt eget arbete
 • Vara ansvarstagande och resultatinriktad med flexibelt förhållningssätt
 • Ha en god samarbetsförmåga och kunna lätt knyta interna och externa kontakter
 • Kunna tala och skriva sakligt och på ett lättförståeligt sätt.

Du ska även ha:

 • En relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot skydd och säkerhet
 • En relevant erfarenhet inom IAM-området, med mer än fem års arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom IAM-området
 • Jobbat med IAM-strategi i en större verksamhet
 • Erfarenhet av livscykelhantering av identiteter
 • Erfarenhet av behörighetshantering, både på verksamhetsnivå och tekniska nivåer
 • Erfarenhet av autentiseringsmetoder för olika kategorier av användare
 • Erfarenhet av olika auktorisationsmetoder och tekniker.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet från myndighet, stora organisationer eller storföretag.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.
skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.
Från ditt CV ska det framgå datum, månad och år, för varje tjänst och utbildning. Det ska också framgå tydligt vad varje tjänst inneburit för arbetsuppgifter.
Intervjuer kommer att äga rum den 10 - 11 juni, för de kandidater som går vidare i processen efter sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Enligt överenskommelse
Län Stockholms län
Land Sverige
Ref. nr.  2019/393
Kontakt Annsofi Ericsson Lehman, Rekryterare
Jens Wikström, Sektionschef
Facklig företrädare Eva Eriksson, Saco 010-574 84 74
Viking Hermén 010-574 80 13
Publicerat 2019-05-09
Sista ansökningsdag 2019-05-24