Informationssäkerhetsspecialist till Kronofogden it – maj 2019

Kronofogden it i Sundbyberg

Just nu arbetar Kronofogden med ett stort teknikskifte. Vi söker nya kollegor som vill vara med och utveckla verksamheten och samtidigt utvecklas själva tillsammans med oss!

Hos oss finns det stora möjligheter att påverka och utveckla, såväl arbetsuppgifterna som din egen kompetens. Vi sitter centralt i Sundbyberg och är ca 200 kollegor.

Vi jobbar med komplexa miljöer och många integrationer i nära samarbete med många andra myndigheter.

Vi har en bra arbetsmiljö med många glada och kompetenta kollegor. För tillfället jobbar vi med att utveckla och lansera vår digitala plattform där mycket ny teknik används. Samtidigt pågår arbete med att ersätta våra stordatorer med nya lösningar.

 Ditt nya jobb

Vi söker dig med specialistkunskaper inom informationssäkerhetsområdet. Ditt arbete är att samordna informationssäkerhetsarbetet på Kronofogden och se till att området utvecklas och förvaltas på bästa sätt utifrån myndighetens regler och riktlinjer. En av de viktiga uppgifterna för dig blir att upprätthålla och förvalta myndighetens säkerhetsledningssystem. I din roll kommer du även att arbeta med informationsklassning, rådgivning och kravställning till verksamheten.

Vi som arbetar med informationssäkerhet är en grupp om 5 personer och tillsammans med dina kollegor jobbar du också med att stödja olika delar av verksamheten i informationssäkerhetsfrågor och följa upp efterlevnad av såväl interna som externa krav. Andra viktiga arbetsuppgifter innefattar även riskanalyser, utbildning och omvärldsbevakning.

Samverkan sker även mellan andra myndigheter och organisationer kring informationssäkerhet inom offentlig sektor.

 Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

En relevant akademisk examen alternativt motsvarande kompetens som bedöms som likvärdig, ska du ha. Utöver det är det viktigt med;

  • erfarenhet av systematiskt säkerhetsarbete, gärna faktisk erfarenhet och kunskap gällande inventering av informationstillgångar och informationsklassning, risk och sårbarhetsanalyser samt incidenthantering.
  • erfarenhet av arbete med ledningssystem för informationssäkerhet IEC/ISO 27001
  • kunskap om nya offentlighets- och sekretesslagen OSL.

Det är meriterande om du har en eller flera av certifieringarna CISSP, CISA, CISM, CRISC m.fl. och har hög teknisk kompetens. Även kunskaper i GDPR är också meriterande.

Du har en stark analytisk förmåga, gott omdöme och integritet som gör att du alltid arbetar för att skapa mesta möjliga mervärde för verksamheten. Eftersom vi arbetar tvärfunktionellt och har en matrisorganisation så ser vi att det är viktigt att du har mycket lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter och nätverk.

Det är viktigt att du är strukturerad, kan samverka med andra för att nå målen och arbetar självständigt för att driva utveckling. Du har mycket goda kommunikativa färdigheter och kan på ett pedagogiskt sätt tydliggöra informationssäkerhetsfrågor gentemot de olika roller du möter inom verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Urvalstester kan komma att användas.

 Information

  • Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar provanställning på sex månader.
  • Dina arbetsuppgifter kan komma att placeras i säkerhetsklass.Tillträde är enligt överenskommelse.

Om du vill läsa mer om vår IT-avdelning;

Följ gärna Kronofogden på LinkedIn!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/251
Kontakt
  • Mikael Åkerholm, informationssäkerhetschef, 010-579 03 69
  • Susanna Jalmert, rekryteringskonsult , 072-853 71 11
Facklig företrädare
  • Henrik Jonés, Saco, 010-579 25 35
  • Mikael Skogström, ST, 010-579 00 19
Publicerat 2019-04-16
Sista ansökningsdag 2019-05-24