Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Vill du bidra till ett bättre Sverige, genom smart verksamhetsutveckling med säkra digitala lösningar? Skatteverkets IT-avdelning stärker nu sin säkerhetsorganisation för att mer kraftfullt kunna bidra till Skatteverkets och offentliga Sveriges utveckling i tiden. Tillsammans med andra skapar vi förutsättningar för framtiden.

Säkerhetsområdet är något som Skatteverket värderar högt och det är också en viktig möjliggörare för oss så att vi kan fortsätta driva en offensiv verksamhetsutveckling. Nu ska vi gå från ord till handling.

Vill du vara med?

Det kommer att bli utmanande, men har du rätt driv, smidighet och kompetens så har vi arenan för dig!

Dina arbetsuppgifter

Samhällsutvecklingen går allt snabbare och kraven på oss som myndighet att vara följsamma mot förändringar i omvärlden ökar. Samtidigt måste vi ha ett högt säkerhetstänk för att behålla vårt förtroende hos privatpersoner och företag. Du och dina kollegor i avdelningens säkerhetsorganisation är ansvariga för att det systematiska säkerhetsarbetet går i linje med avdelningens säkerhetsprocess och Skatteverkets ledningssystem för informationssäkerhet. Ditt fokus ligger inom applikationssäkerhetsområdet där du planerar, koordinerar och samordnar it-säkerhetsaktiviteter såsom t ex riskanalyser, utformning av säkerhetsåtgärder samt applikations- och processgranskningar.

Du arbetar på uppdrag av enhetschefer inom applikationsområdet och It-säkerhetschefen.

Vi söker dig som har: 

  • relevant utbildning på högskolenivå
  • mycket god och dokumenterad erfarenhet från it- och informationssäkerhet och systematiskt säkerhetsarbetet
  • mycket god erfarenhet från att utvärdera säkerhetslösningar och/eller åtgärder för att säkra kvalitet
  • mycket god erfarenhet av att identifiera och analysera säkerhetsrisker samt identifiera och utforma säkerhetsåtgärder för att hantera risk
  • mycket god erfarenhet från att upprätta säkerhetsplaner i nära samarbete med applikationsledning och verksamhet
  • mycket god erfarenhet från applikationssäkerhetsområdet, t.ex. säkerhet i utvecklingsprocessen samt säkerhetskravställning i utveckling och upphandling
  • erfarenhet av att styra och leda grupper inom informations- eller it-säkerhet
  • ett starkt eget driv och är utvecklingsorienterad, ser möjligheter och är en kreativ problemlösare

För att lyckas i rollen behöver du vara certifierad i tex CISM - Certified Information SecurityManager, CRISC - Risk and Information Systems Control eller liknande. Vi ser gärna att du också har relevant kunskap inom applikationssäkerhetsområdet, tex Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) eller liknande

Det är meriterande om du har erfarenhet från it-informationssäkerhet i en större organisationer med fler än 5000 användare, erfarenhet från säkerhet i kontinuerlig leverans SecDevOps, DevSecOps och IT-säkerhetsarkitektur.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

För vissa roller på it-avdelningen måste du vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Anställningen är tills vidare. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Vid urvalsarbetet kan vi komma att använda tester.

Välkommen med din ansökan till oss!

Kontaktpersoner

Linn Myhrman
Enhetschef

Jan-Inge Wiksten
jan-inge.wiksten@skatteverket.se

Jeanette Forsgren
Facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se

Sonja Öhrbecker
Facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46

Ansök senast 2018-09-13.
Länk till sidan med platsannons hos Skatteverket. Knapp för ansökan hittas längst ner. ansökan