Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Vill du vara med och forma Skatteverkets framtida it-säkerhet?

Skatteverkets it-avdelning stärker nu sin it-säkerhetsorganisation för att mer kraftfullt kunna bidra till Skatteverkets och offentliga Sveriges utveckling i tiden. Säkerhetsområdet är något som Skatteverket värderar högt och det är också en viktig möjliggörare för oss så att vi kan fortsätta driva en offensiv verksamhetsutveckling.

Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter, med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald, som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling, med en god balans mellan arbete och fritid. Du rapporterar direkt till it-säkerhetschefen.

It-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 800 medarbetare. Läs mer om oss på www.skatteverket.se/jobb.

Dina arbetsuppgifter

Som it-säkerhetsspecialist arbetar du tillsammans med övriga enheter på it för att utforma och förbättra de säkerhetshöjande lösningarna i den övergripande it-arkitekturen, i it-system och andra it-relaterade tjänster. Du är stöd till it-säkerhetschefen genom att utföra valda delar i it-säkerhetsplanen och koordinera och driva på andra delar tillsammans med enheterna. Det innebär bland annat att ge stöd åt projekt, uppdrag och andra förändringsinitiativ i form av att sälla krav på säkerhet, utforma säkerhetsåtgärder och föreslå it-säkerhetslösningar.

Vi söker dig som har:

  • relevant utbildning på högskolenivå alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som bedöms likvärdig
  •  mycket god dokumenterad erfarenhet av integritets- och dataskyddsfrågor samt annan relevant lagstiftning och regelverk för informationssäkerhetmycket god dokumenterad erfarenhet från att utvärdera säkerhetslösningar/ åtgärder för att säkra kvalitet
  • mycket god dokumenterad erfarenhet från att upprätta säkerhetsdokumentation så som standarder, baselines etc
  • du har ett starkt eget driv, är utvecklingsorienterad, ser möjligheter och är en kreativ problemlösare.

Det är meriterande om du har erfarenhet från it-och informationssäkerhet i en större organisationer med fler än 5000 användare.

Det är även meriterande om du är certifierad i CISSP, SABSA, TOGAF, GISP, CSSLP eller i något annat ramverk relevant för säkerhet, arkitektur och utveckling. Vi ser även att du har erfarenhet från säkerhet i kontinuerlig leverans SecDevOps, DevSecOps och It-säkerhetsarkitektur.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Anställningen är tills vidare. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Välkommen med din ansökan till oss!

Kontaktpersoner:

Josefin Östfeldt
It-säkerhetschef
0720-841 555
josefin.ostfeldt@skatteverket.se

Åsa Alm
HR-specialist rekrytering
010-572 41 19
asa.alm@skatteverket.se

Göran Sundwall
Facklig kontaktperson SACO
010-5748829
goran.sundwall@skatteverket.se

Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se

Ansök senast 2018-10-26.