IT-säkerhetsspecialist som vill arbeta i framkant av IT-utvecklingen – Mars 2017

Just nu befinner sig Stockholms län i en intensiv utvecklingsfas. Då det ställer höga krav på en attraktiv och utökad kollektivtrafik, leder det i sin tur till att vi på trafikförvaltningen kontinuerligt arbetar med utbyggnader, moderniseringar och upprustningar.

Idag berörs alla delar av vår verksamhet av IT och det är vår säkerhetsenhet som bär ansvaret för att se till att vi upprätthåller en medveten och tillräcklig skyddsnivå. Det här omfattar både trafiken och infrastrukturen, samt den långsiktiga planeringen för framtidens IT-baserade kollektivtrafik.

Utmaningen ligger i att alltid ha rätt nivå på säkerheten och all drift i den expansiva nyutveckling som sker i kollektivtrafiken inom IT-området. Bland våra framtidssatsningar finns exempelvis; lösningar för multifunktionella betaltjänster i våra biljettkort samt införande av förarlösa tåg. Vi ställer därför höga säkerhetskrav för att garantera säkerheten för sådana IT-lösningar. Låter det här spännande? Då kanske du är vår nästa IT-säkerhetsspecialist. Just nu söker vi på trafikförvaltningen en IT-säkerhetsspecialist.

Om tjänsten
Som IT-säkerhetsspecialist kommer du att agera kravställande expert inom alla delar av trafikförvaltningen som berörs av IT och IT-säkerhet, både i framtagning av regelverk och IT-säkerhetskrav samt i det uppföljande arbetet.

Du kommer att ingå i trafikförvaltningens informationssäkerhetsgrupp och där samverka med många olika funktioner inom hela trafikförvaltningen. Vår säkerhetsenhet är en specialistfunktion för hela verksamheten med uppgift att övervaka och kontrollera risk och efterlevnaden i organisationen.

Bland dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Delta som expert i regelsättning av Informationssäkerheten och IT-säkerheten inom trafikförvaltningen.
  • Ta fram status om tillståndet (läge) runt IT-säkerheten i trafikförvaltningen
  • Sköta uppföljning av IT-säkerheten i organisationen
  • Utföra IT-säkerhetstester som exempelvis penetrationstester, samt att lämna rekommendationer om förbättringar och ökad efterlevnad av regler till organisationen. 

Vårt erbjudande
Som IT-säkerhetsspecialist kommer du att få delta i det spännande arbete som ligger i framkant av IT-utvecklingen och som kommer göra avtryck i Stockholms framtida stadsbild. Just nu pågår ett stort antal utvecklingsprojekt med väldigt spännande och komplexa IT-sammanhang, inte minst inom digital styrning s.k. Scada-system. Det här är en möjlighet att få vara en del i en komplex och intressant IT-miljö!

Vårt samhällsutvecklande uppdrag innebär att du som medarbetare är med och gör skillnad. Du bidrar till nöjda resenärer och utvecklingen av ett hållbart Stockholm. Hos oss får du arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i spännande frågor. Vi erbjuder dig individuella utvecklingsmöjligheter, samt möjlighet till en bra balans i livet. Det lyfter våra medarbetare fram. Våra värderingar är SAFE, som står för samverkan, ansvar, förtroende och engagemang. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen.

Vem är du?
Vi söker dig som har du har en utbildning i informationssäkerhet, gärna på högskolenivå. Vi ser det som önskvärt att du har en CISP-certifiering eller motsvarande.

Vi tror att du har omfattande erfarenhet av att arbeta med teknisk informationssäkerhet, har god erfarenhet och kompetens att genomföra IT-säkerhetsgranskningar och tekniska säkerhetstester inom IT-området. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av digitala styr- och kontrollsystem SCADA/ICS-system. Du har därtill arbetat med regelverk, exempelvis standarder som ISO 27000 samt kunskap om IEC62443. Vi ser gärna att du har vana att framföra presentationer inför en större grupp åhörare.

Vi söker dig som har en IT-teknisk helhetssyn och kan sätta dig in komplexa verksamheter. Du har god analytisk och administrativ förmåga. Du är social och trivs i en roll men många kontakter och har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lars Ericsson, tfn: 08-668 1885. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Susanna Björk, tfn: 08-668 3645.

Fackliga kontaktpersoner för SACO är, tfn: Mounir Ainholm 08-686 3652 och för Vision Anita Buske, tfn: 08-686 3826.

Läs mer om hur det är att jobba på trafikförvaltningen på www.sll.se/arbeta-inom-kollektivtrafiken eller på LinkedIn.

Tveka inte att ansöka redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande. Sista ansökningsdag är dock 2017-03-31.

Välkommen med din ansökan!

Varje dag reser fler än 780 000 med kollektivtrafiken i Stockholms län. Trafikförvaltningen är en del av Stockholms läns landsting och har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker länet ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. De olika färdsätten samordnas i ett ständigt växande trafiknät. Trafikförvaltningens varumärken är SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten. Årligen omsätter Trafikförvaltningen ca 20 miljarder samt investerar för ca 6 miljarder kronor.