IT-säkerhetsspecialist till Kronofogden Sundbyberg – maj 2019

Kronofogden it i Sundbyberg

Just nu arbetar Kronofogden med ett stort teknikskifte. Vi arbetar med att utveckla och lansera vår digitala plattform där mycket ny teknik används.

Vi söker nya kollegor som vill vara med och utveckla verksamheten och samtidigt utvecklas själva till­sam­mans med oss! Hos oss finns det stora möjligheter att påverka och utveckla, såväl arbetsupp­gifterna som din egen kompetens. Vi sitter centralt i Sundbyberg och är ca 200 personer. Vi jobbar med komplexa miljöer och många integrationer där vi samarbetar flitigt med många andra myndigheter. Vi har en bra arbetsmiljö med många glada och kompetenta kollegor.

Nu är vi nyfikna på dig? Vill du vara med och driva it- säkerhetsarbetet framåt?

Ditt nya jobb

I rollen som it-säkerhetsspecialist har du ansvar för att det operativa it- säkerhetsarbetet samt att säkerhetskrav utvecklas så att myndighetens it- strategi förverkligas. I dialog och samverkan med myndighetens säkerhetsfunktion har du ett ansvar för att it-säkerhetskraven utvecklas och blir tydliga för myndigheten.

Det innebär att du i nära samarbete med systemägare, projekt och funktioner i linjeorganisationen, ska styra hela livscykelplaneringen av säkerhetsarkitektur och säkerhetskrav samt stödja verksamheterna i dess införande. Styrningen sker med utgångspunkt i gällande lagar, föreskrifter, andra styrande dokument och vårt eget säkerhetsledningssystem.

Du kommer att ansvara för att se lösningar och förbättringar i sin helhet utifrån verksamhetens behov. Vi vill också att du kommer att kunna förklara säkerhetskrav samt ha en pragmatisk balans mellan krav, ekonomi och behov. Du kommer att utgöra del av myndighetens expertstöd inom it- säkerhet och vara en av myndighetens experter mot andra myndigheter och organisationer.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för det operativa it- säkerhetsarbetet inom myndigheten, vi lägger därför stor vikt på förmågan att på ett pedagogiskt sätt översätta krav till tekniska lösningar. Rollen erbjuder dig chans till utveckling tillsammans med kompetenta kollegor i en spännande och föränderlig miljö. I rollen finns det även stora möjligheter att forma och utveckla det operativa it-säkerhetsabetet inom myndigheten.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

 • relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • minst 5 års arbetslivserfarenhet av it- säkerhet
 • mycket god samarbets- och beslutsförmåga
 • god arbetsstruktur och god analytisk förmåga
 • pedagogisk och förtroendeingivande
 • mycket god kommunikationsförmåga på svenska, både skriftligt och muntligt samt goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har någon av följande certifieringar: CISSP, OSCP, CEH eller liknande. Vi ser gärna att du har kunskap om ISO/IEC 27001 och kunskaper inom riskhantering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete från större komplex organisation.

Information

 • Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar provanställning på sex månader.
 • Tillträde är enligt överenskommelse.
 • Intervjuer sker löpande.

Om du vill läsa mer om vår IT-avdelning;

Följ gärna Kronofogden på LinkedIn!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/252
Kontakt
 • Mikael Åkerholm, informationssäkerhetschef, 010-579 03 69
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-574 93 69
Facklig företrädare
 • Henrik Jonés, Saco, 010-579 25 35
 • Mikael Skogström, ST, 010-579 00 19
Publicerat 2019-04-12
Sista ansökningsdag 2019-05-24