Region Jönköpings län söker en Informationssäkerhetsspecialist – Oktober 2018

Informationssäkerhetsspecialist

Kansliavdelningen
Vi söker
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för informationssäkerhet och tycker om att arbeta med policy, riktlinjer och regler på en regionövergripande nivå. Du kommer att vara en av tre informationssäkerhetsspecialister med placering på vårt regionledningskontor i Jönköping. Som informationssäkerhetsspecialist jobbar du nära verksamheten och har förmånen att följa spännande projekt från start till mål. Du stödjer även regionens verksamheter med rådgivning inom området samt verkar för att regionen följer de lagar och förordningar som finns. Tjänsten erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med
I rollen som informationssäkerhetsspecialist arbetar du brett, du arbetar förebyggande med t.ex. informationsklassningar och riskanalyser inom informationssäkerhet. Ditt kontaktnät blir hela Region Jönköpings län och du arbetar bland annat med projekt som spänner över alla verksamhetens processer från upphandling till arkivering. Du har en rådgivande roll där du utbildar och ger rekommendationer rörande informationssäkerhetsrelaterade frågor kring till exempel nya system och lösningar. Du kommer även att delta i arbetet med att utarbeta, förvalta, revidera och kvalitetssäkra styrdokument i regionens "Ledningssystem för informationssäkerhet" (LIS).

Din roll består bland annat av att:

 • Genomföra och arbeta med informationsklassningar och riskanalyser
 • Agera informationssäkerhetsspecialist i inköpssituationer
 • Öka säkerhetsmedvetenheten för medarbetare i regionen
 • Stödja arbetet med att säkerställa att IT- och informationssäkerhetskrav uppfylls
 • Arbeta med kontinuitet och incidenthantering samt uppföljning och rapportering.
 • Bidra till Region Jönköpings läns fortsatta utveckling och förbättring av informationssäkerhetsarbetet genom löpande omvärldsbevakning

Din kompetens
Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom IT och informationssäkerhet, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt (t.ex. genom certifieringar så som CISSP, CISM, CISA
 • Erfarenhet av strukturerat informationssäkerhetsarbete
 • Erfarenhet av framtagande av styrande dokument inom informationssäkerhet
 • Har kännedom om och förståelse för standarder och regelverk inom informationssäkerhetsområdet (ex ISO/IEC 27000-serien) samt hur de effektivt omsätts i praktiken i ledningssystem och verksamhetsprocesser
 • Arbetat med informationssäkerhet baserat på verksamhetskrav, genom till exempel riskanalys och informationsklassning
 • Kunskap om NIS-direktivet, Patientdatalagen, Dataskyddsförordningen samt Offentlighets- och sekretesslagen
 • Det är meriterande om du har[_]erfarenhet av arbete i offentlig sektor

Du behärskar svenska i tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer varför körkort är ett krav.

För att trivas hos oss
Du är självgående och tar stort ansvar genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. Du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med många olika professioner och delar i verksamheten. Du har en hög integritet tillsammans med ödmjukhet inför uppgifterna. Du har en stor vilja till ständigt lärande och drivs av viljan av att följa upp, förbättra och effektivisera.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Så här gör du om du är intresserad
Anställningen kan komma att bli aktuell för placering i säkerhetsklass varför svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att bli aktuell före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Sista ansökningsdag är den 15 november 2018. För att bli aktuell som sökande av tjänsten ser vi att du med ansökningshandlingar bilägger utdrag ur belastningsregistret. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta informationssäkerhetschef Mikael Bärlin, 072-451 62 99, mikael.barlin@rjl.se, som är anträffbar fr.o.m. den 5 november. Facklig företrädare för Vision är Carina Einarsson Jonsson, tfn 010-242 65 88 och för Saco Dirk Jonker, tfn 010-242 28 35. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

För ett bra liv i en attraktiv region. Bakom den visionen finns Region Jönköpings län med 10 000 anställda och 344 000 invånare i 13 kommuner. Regionens verksamhet utgörs av hälso- och sjukvård, tandvård och regional utveckling. Region Jönköping läns hälso- och sjukvård är en av Sveriges bästa. Tack vare ett strategiskt arbete och goda medarbetare placeras regionen i jämförelser oftast bland de bästa landstingen och regionerna i landet. Där människor lever behövs hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, utbildning, kultur och arbeten. Företag är beroende av rätt utbildade medarbetare och en bra infrastruktur. Region Jönköpings län har ansvaret för både hälso- och sjukvård och den regionala utvecklingen - ett gyllene läge att förena hälso- och sjukvård med tillväxtinsatser, skaparkraft och entreprenörskap.