Säkerhetspolisen söker Cyberingenjör till cyberteknikenheten – dec 2020

Säkerhetspolisen i Stockholm eller Linköping

Brinner du för utveckling av avancerade tekniska system inom cybersäkerhetsområdet? Då är du kanske vår nästa kollega på Säkerhetspolisen.

Referensnummer: 2020-24626
Sista ansökningsdag: 2021-03-31
Ort: Stockholm eller Linköping

För att alltid kunna ligga steget före, förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag
Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära att genomföra utveckling och drift av avancerade tekniska system inom cybersäkerhetsområdet. Du kommer utveckla, vidmakthålla och dokumentera samt strukturera system och tillhörande dokumentation. I arbetet ingår även att konfigurera automatiserade säkerhetstester i olika utvecklingsflöden som en del av myndighetens DevSecOps arbete.

Utöver ovanstående, innebär arbetet att genomföra och hantera risker från tekniska riskanalyser. Tillsammans med andra specialister säkerställer du förmågor inom cybersäkerhetsområdet. Vi anser att omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom området är en förutsättning för att följa med i utvecklingen. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm eller Linköping, men det kan förekomma inrikesresor i tjänsten.

Din kompetens
För denna roll har du högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kunskap inhämtad via arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet inom IT/teknik-verksamhet från arbetslivet samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Du behöver vara väl bevandrad inom Open Source-världen och modernt arbetssätt för hur detta appliceras i produktionsmiljöer. Du behöver även kunna förstå och hantera vissa kommersiella produkter.

Meriterande är om du har erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete, exempelvis IT-säkerhetsövervakning, säkerhetsincidenthantering, säkerhetstestning, applikations- eller nätverkssäkerhet, säkerhetsrevision eller säkerhetsarkitektur.

Erfarenhet av DevSecOps-arbete, automatiserande säkerhetstester, myndighetsarbete eller tekniska certifieringar, agil utveckling samt projektarbete är uppskattat. Har du teknisk utbildning med inriktning säkerhet eller erfarenhet som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen samt har deltagit i eller utfört riskanalyser är det ytterligare meriterande.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en initiativrik lagspelare som är van att ta eget ansvar. Har du god förmåga att förklara säkerhetsfrågor för både tekniker och ledning, är flexibel och anpassningsbar inför nya arbetsuppgifter så kan du vara den vi söker. För att passa i rollen behöver du vara lösningsorienterad och öppen för att lära nya saker. Du behöver ha ett genuint intresse för vad som händer inom cybersäkerhetsområdet.
Det är av stor vikt att du har ett högt säkerhetsmedvetande och agerar för en god säkerhetskultur.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 68 . För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 31 mars 2021.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.