Säkerhetspolisen söker Digital Forensics Incident Response (D.F.I.R) till cyberteknikenheten – dec 2020

Säkerhetspolisen i Stockholm eller Linköping

Vill du vara med och förbereda inför och hantera avancerade cyberattacker? Till vår cyberteknikenhet söker vi nu specialister inom Digital Forensics Incident Response (D.F.I.R).

Referensnummer: 2020-24368
Sista ansökningsdag: 2021-03-31
Ort: Stockholm eller Linköping

För att alltid kunna ligga steget före, förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag
Arbetsuppgifterna kommer främst innebära att planera och förbereda inför IT-säkerhetsincidenthantering samt att genomföra hanteringen av IT-säkerhetsincidenter, där du också kommer driva arbetet tillsammans med andra specialister. Du kommer även genomföra tekniska analyser av IT-säkerhetshändelser.

Vi anser att omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom området är en förutsättning för att följa med i utvecklingen. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm eller Linköping, men resor i tjänsten kan förekomma.

Din kompetens
För denna roll har du högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kunskap inhämtad via arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet inom teknik/IT-verksamhet från arbetslivet samt behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Har du erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete, exempelvis IT-säkerhetsövervakning, säkerhetsincidenthantering, säkerhetstestning, applikations- eller nätverkssäkerhet, säkerhetsrevision eller säkerhetsarkitektur är det meriterande.

Utöver ovanstående erfarenheter är det även meriterande om du har utbildning med inriktning säkerhet, har erfarenhet av myndighetsarbete eller tekniska certifieringar, agil utveckling eller projektarbete. Har du dessutom deltagit i eller utfört riskanalyser eller arbetat med något som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen, är detta något som skattas högt.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en initiativrik lagspelare som är van att ta eget ansvar. Har du god förmåga att förklara säkerhetsfrågor för både tekniker och ledning, är flexibel och anpassningsbar inför nya arbetsuppgifter så kan du vara den vi söker. För att passa i rollen behöver du vara lösningsorienterad och öppen för att lära nya saker. Du behöver ha ett genuint intresse för vad som händer inom cybersäkerhetsområdet.

Det är av stor vikt att du har ett högt säkerhetsmedvetande och agerar för en god säkerhetskultur.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 68. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 31 mars 2021.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.