Säkerhetspolisen söker en erfaren informationssäkerhetsspecialist till säkerhetsskyddsenheten – Januari 2019

Säkerhetspolisen i Stockholm

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu och en kunnig och erfaren informationssäkerhetsspecialist till säkerhetsskyddsenheten. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018–20101
Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Placering: Stockholm

Ditt uppdrag

I denna roll är ditt huvudsakliga uppdrag att utföra granskning och kontroller (tillsyn) i syfte att säkerställa att samhällets mest skyddsvärda verksamheter har en tillräcklig skyddsnivå avseende informationssäkerhet. Du är ett stöd för den operativa verksamheten med att identifiera och reducera sårbarheter hos externa klienter såväl som mot interna projekt.

Som expert inom området ingår i ditt uppdrag att genomföra rådgivning inom informationssäkerhet i säkerhetsskyddsfrågor. Detta kan ske genom allt från konsultativa rådgivningar i enskilda frågor till större föreläsningar inom informationssäkerhetsområdet.

Du bidrar till metodutveckling av säkerhetsskyddet genom att omvandla styrande lagar och regler till vägledning och best practice samt genomför remissarbete för lagar och regelverk avseende informationssäkerhet. Nationell och internationell samverkan är en viktig del av arbetet och kan innebära att du ingår i arbetsgrupper eller projekt inom området.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inrikes förekommer.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har flerårig, aktuell erfarenhet av arbete som specialist eller motsvarande inom informationssäkerhet och med fördel erfarenhet av arbete med frågor kopplade till säkerhetsskyddslagstiftningen. Du har arbetat med systematiskt informationssäkerhetsarbete och har erfarenhet och kunskap gällande styrning av en verksamhets säkerhetsarbete, informationsklassning och risk- och sårbarhetsanalyser. Vidare har du en god teknikförståelse då arbetsuppgifterna till del består i att analysera styrdokument och tekniska granskningsrapporter.

Du har relevant utbildning på högskolenivå alternativt motsvarande kunskaper som bedöms som likvärdiga. Du har en mycket god kunskap om informationssäkerhet när det gäller, att utvärdera sårbarheter och föreslå skyddsåtgärder, god kunskap om gällande lagar och regler samt vedertagna standarder inom informationssäkerhetsområdet. Med god förmåga kommunicerar du på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har certifieringar som t.ex. CISA, CISM, CISSP. Det är fördelaktigt om du haft en ledande roll inom informationssäkerhetsområdet och erfarenhet av styrning av informationssäkerhetsarbetet i en större organisation samt erfarenhet av totalförsvarsfrågor.

Dina egenskaper

Som person är du målinriktad och initiativrik. Du samverkar gärna med andra men har lika god förmåga att arbeta självständigt för att driva utveckling framåt för att nå resultat. Du är analytisk och arbetar strukturerat. Vidare så har du mycket goda kommunikativa färdigheter och kan på ett pedagogiskt sätt tydliggöra informationssäkerhetsfrågor gentemot såväl ledning, chefer, medarbetare och andra specialistfunktioner. Du arbetar gentemot extern verksamhet och med olika målgrupper vilket ställer krav på social kompetens och god samarbets- och anpassningsförmåga. Du är bekväm med att tala inför grupp då föreläsningar och utbildningsinsatser ingår i uppdraget. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsstart enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 18.
För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–20101. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-01-31.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.