Säkerhetspolisen söker en konsultativ it-säkerhetsspecialist – Januari 2019

Säkerhetspolisen i Stockholm

Vill du stödja våra mest skyddsvärda myndigheter i att höja sin förmåga inom it-säkerhet?

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu en konsultativ it-säkerhetsspecialist som kan hjälpa våra mest skyddsvärda myndigheter att hitta rätt säkerhet. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018-20099
Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Placering: Stockholm

Ditt uppdrag

Rollen innebär att du kommer utföra kontroller (tillsyn) eller ge konsultativ rådgivning i syfte att säkerställa att samhällets mest skyddsvärda verksamheter har en tillräcklig skyddsnivå avseende it-säkerhet. Du stödjer även skyddsvärda verksamheter i Säkerhetspolisens hantering av samråds- och utkontrakteringsfrågor. Genom analys av kravställning, design och arkitektur av it-säkerhet i komplexa lösningar sammanställer du och föredrar yttranden i samråd och stödjer vid föredragning av yttranden i utkontrakteringsfrågor.

Ytterligare en del i ditt uppdrag är att verksamhets- och metodutveckla säkerhetsskyddet genom att omvandla lagar och regler till vägledning och best practice inom it-säkerhetsområdet. Du fungerar som stöd vid incidenthantering, framtagandet av analyser och vid föreläsningar inom området.

Nationell och internationell samverkan är en viktig del i arbetet och innebär att du t.ex. deltar i arbetsgrupper och projekt. Även omvärldsbevakning inom it-säkerhetsområdet är viktigt för att ligga i framkant och följa den tekniska utvecklingen.

Din kompetens

För denna roll vill vi att du har flerårig, aktuell erfarenhet av kvalificerat it-säkerhetsarbete inom exempelvis framtagande av risk- och sårbarhetsanalyser, nätverkssäkerhet, säkerhetsregelverk, säkerhetsrevision eller systemdesign. Något eller några av dessa år har du arbetat med kravställning och it-arkitektur och/eller tekniska säkerhetsgranskningar avseende it-säkerhet, gärna inom säkerhetsskyddsområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete, gärna med ISO 27000-standarden samt ser vi det fördelaktigt om du jobbat med it-säkerhet kopplat till tjänster hos it-drifts- och molnleverantörer. Ett extra plus är om du arbetat med incidenthantering.

Vidare har du en god förmåga att resonera kring teknisk it-säkerhet ur ett helhetsperspektiv med anpassning efter hotbild. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift och får gärna ha erfarenhet av hålla utbildningar och föreläsningar.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom datateknik eller informationsteknik, samt har it-säkerhetsrelaterade tekniska certifieringar såsom CompTIA Security+ eller CISSP.

Ytterligare meriter är om du har fördjupad kunskap om skydd av kritisk infrastruktur, SCADA-system, PKI/IAM, nätverkssäkerhet och/eller virtualisering.

Dina egenskaper

Du har ett stort intresse och engagemang för it-säkerhet och digital utveckling. Du är analytisk och strukturerad med en förmåga att se till helheten men samtidigt förstå detaljerna.

Då arbetet till stor del genomförs i grupp och utåtriktat är det viktigt att du har en positiv inställning, hög social kompetens och en god förmåga att kommunicera och anpassa ditt budskap till målgruppen som kan vara såväl intern som extern. Du har ett konsultativt förhållningssätt och kan diskutera komplicerade frågor med både tekniker och icke-tekniker. Eftersom uppdraget innehåller föreläsningar och utbildningsinsatser är det viktigt att du känner dig bekväm med att tala inför grupp.

Utvecklingsarbete är en viktig del i ditt arbete varför du måste vara målinriktad, engagerad och ha en vilja att vara i framkant vad gäller metoder och tekniska lösningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 18.
För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018-20099. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-01-31.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.