Säkerhetspolisen söker engagerade it-säkerhetsspecialister inom teknisk säkerhetsgranskning till säkerhetsskyddsenheten – Januari 2019

Säkerhetspolisen i Stockholm

Är du vår nästa it-säkerhetsspecialist med fokus på penetrationstester?

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu engagerade it-säkerhetsspecialister inom teknisk säkerhetsgranskning till säkerhetsskyddsenheten. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018–23871
Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Placering: Stockholm

Ditt uppdrag

I denna roll är ditt uppdrag att genomföra tekniska säkerhetsgranskningar och penetrationstester av it-miljöer hos samhällets mest skyddsvärda verksamheter. Granskningarna genomförs i form av kontroller (tillsyn) eller som konsultativa uppdrag (rådgivning) i syfte att säkerställa att verksamheterna har en tillräcklig skyddsnivå avseende it-säkerhet. De konsultativa uppdragen genomförts uteslutande på plats hos de mest skyddsvärda verksamheterna. Rådgivningen innebär allt från anpassade tekniska aktiviteter riktade till enskilda klienter, som stöd vid incidenthantering eller till föreläsningar inom it-säkerhetsområdet. Du ska också utgöra ett stöd till Säkerhetspolisens utredningsverksamhet inom it-säkerhet.

En viktig del i uppdraget är att omvärldsbevaka inom området och att utbyta erfarenheter och samverka såväl nationellt som internationellt. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom Sverige förekommer.

Din kompetens

För detta uppdrag ser vi att du har flerårig erfarenhet av kvalificerat it-säkerhetsarbete inom exempelvis säkerhetstestning, applikationssäkerhet, nätverkssäkerhet, säkerhetsrevision och/eller säkerhetsarkitektur. Något eller några av dessa år ska du ha arbetat med tekniska säkerhetsgranskningar/penetrationstester och/eller kravställning och it-arkitektur avseende it-säkerhet, gärna inom säkerhetsskyddsområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från något eller några av områdena incidenthantering, analys av skadlig kod, intrångsdetektering, mobila enheter, hårdvarunära säkerhet, lösnords-/kryptoforcering och/eller reverse engineering.

Du har en förmåga att resonera kring teknisk it-säkerhet ur ett helhetsperspektiv med anpassning efter hotbild samt har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom datateknik eller informationsteknik samt om du har it-säkerhetsrelaterade tekniska certifieringar som CompTIA Security+, GIAC GPEN, EC-Council CEH och/eller CISSP.

Dina egenskaper

Du har ett stort intresse för teknik, it-säkerhet och digital utveckling. Du är resultatinriktad och ihärdig i din strävan mot att klara en uppgift eller nå ett mål. Svåra utmaningar och problem är motiverande och du arbetar metodiskt och strukturerat tills du hittat en lösning. Du ser detaljer som andra missar, tar gärna initiativ och kommer med nya infallsvinklar när du har en uppgift framför dig. Vi jobbar i team vilket gör att du behöver ha en god samarbets-och kommunikationsförmåga och att du kan diskutera komplicerade frågor med både tekniker och icke-tekniker. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 18.
För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–23871. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-01-31.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.