Säkerhetspolisen söker gruppchef till säkerhetsskyddsenheten – Mars 2019

Säkerhetspolisen i Stockholm
Vi söker nu en gruppchef med god kännedom om säkerhetsskyddslagstiftningen som vill leda och utveckla en grupp vid säkerhetsskyddsenheten.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar egna initiativ och självständigt driver frågor. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat och en kultur som präglas av tillit och engagemang. Arbetet innebär många kontakter och det är viktigt att du har en naturlig förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer både inom och utanför myndigheten. Du behöver också vara noggrann, uthållig och ha en god förmåga att prioritera, även under hög arbetsbelastning. Då arbetet är föränderligt är det viktigt att du är flexibel och snabbt kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Ditt uppdrag

Som gruppchef på säkerhetsskyddsenheten kommer ditt viktigaste uppdrag vara att leda och utveckla en effektiv grupp som arbetar med rådgivning och tillsynsverksamhet. Du skapar förutsättningar för gruppen att lösa sitt uppdrag, företräder gruppen internt och du kommer även att företräda myndigheten och enheten i externa kontakter.

I rollen som gruppchef har du personalansvar, du leder det dagliga arbetet i rådgivning och tillsynsinsatser och ser till att tillvarata medarbetarnas kompetens genom att fånga upp idéer om hur verksamheten kan utvecklas och bidra till sådan utveckling. Du fattar operativa beslut inom området och ansvarar för metod- och förbättringsarbete i vardagen.

Tillsammans med övriga medlemmar i ledningsgruppen planerar och genomför du enhetsövergripande uppdrag och bidrar aktivt till att utveckla samverkan med andra verksamhetsområden inom myndigheten. Därtill samverkar du med andra aktörer i samhället, alltifrån myndighetschefer till säkerhetsskyddschefer, genom ett proaktivt och konstruktivt förhållningssätt där Sveriges säkerhet står i centrum.

Arbetet utförs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige ingår i tjänsten.

Säkerhetsskyddenheten är en del av säkerhetsavdelningen som ansvarar för att bedriva verksamhet inom områdena säkerhetsskydd och personskydd samt för att samordna säkerhetsfrågor inom avdelningen och utföra det interna säkerhetsarbetet och riskhanteringen på Säkerhetspolisen.

Din kompetens

För den här rollen krävs det att du har:

  • Akademisk examen eller polisexamen
  • Minst tre års erfarenhet av arbete i säkerhetskänslig verksamhet där du varit inplacerad i säkerhetsklass
  • God kännedom om säkerhetsskyddslagstiftningen
  • Grundläggande IT-kunskaper och färdigheter i MS Office
  • God förmåga att tala svenska och engelska

Meriterande för tjänsten är genomförd underrättelse- eller säkerhetsutbildning inom Försvarsmakten. Vi ser även positivt på om du har gått en säkerhets- eller verksamhetsskyddsutbildning inom Polismyndigheten eller annan statlig myndighet. Likaså är erfarenhet av säkerhetsskyddsverksamhet från befattningar som säkerhetsskyddschef, säkerhetsskyddsspecialist eller motsvarande meriterande för tjänsten. Det är även meriterande med erfarenhet av projektledning, arbetsledning, verksamhetsutveckling och arbetsmiljöansvar samt erfarenhet av att leda specialister.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–3682. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-03-22.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 164.9 kB)

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.