Säkerhetspolisen söker IT-säkerhetsspecialister inom olika områden – dec 2019

Säkerhetspolisen i Stockholm

Vill du vara med och utveckla Säkerhetspolisens IT-säkerhetsarbete inför framtiden? Vi söker nu flera kreativa och entusiastiska IT-säkerhetsspecialister inom olika områden.

Beroende på vilken inriktning du väljer och de frågor som du brinner för så kan du vara med och utveckla Säkerhetspolisens förmåga inom bland annat IT-säkerhetsarkitektur, IT-säkerhetsincidenthantering, IT-säkerhetsövervakning, Penetrationstester och/eller analys av skadlig kod.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-02-20
Referensnummer 2019–2547

Det pågår en större omstrukturering där du kommer att vara med och bygga upp och utveckla förmågorna inom ditt specifika intresseområde. Ingen dag är den andra lik och du kommer att ställas inför utmaningar som ställer höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Som IT-säkerhetsspecialist kommer du vara en viktig del i att utveckla förmågorna inom ditt intresseområde, för att möta utmaningarna på IT-säkerhetsområdet som ny teknik och utveckling medför.

Du kommer jobba i en dynamisk miljö med stor variation. Du kommer att ställas inför utmaningar som ställer höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande. Du kommer att ha en expertroll i olika forum och stötta drift, förvaltning och tekniska projekt samt bidra med stöd till vår övriga verksamhet.

Beroende på vilken inriktning du väljer och de frågor som du brinner för så kan du arbeta med bland annat IT-säkerhetsarkitektur, IT-säkerhetsincidenthantering, IT-säkerhetsövervakning, Penetrationstester och/eller analys av skadlig kod.

Vår verksamhet har specialutvecklade system som är anpassade för våra olika verksamhetsområden. För att säkerställa att de håller en tillräckligt hög nivå av säkerhet så stöttar du hela myndigheten med din kompetens inom IT-säkerhet.

Som en del av arbetet ingår omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker på IT-säkerhetsområdet. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetet sker i huvudsak dagtid och resor inrikes ingår i uppdraget.

Din kompetens
För den här tjänsten krävs det att du har högskoleexamen inom relevant område alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Du behöver också ha minst tre års arbetslivserfarenhet från IT-verksamhet och dokumenterad erfarenhet av informationssäkerhets- och/eller IT-säkerhetsarbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har teknisk utbildning med inriktning mot IT-säkerhet och erfarenhet av arbete som omfattas av Säkerhetsskyddslagstiftningen. Vi ser också positivt på om du tidigare deltagit i eller utfört riskanalyser, har tekniska certifieringar eller har erfarenhet av agil utveckling och projektarbete. Har du erfarenhet av att utföra tekniska säkerhetsgranskningar eller erfarenhet av myndighetsarbete är även det meriterande.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativrik, självgående och van att ta eget ansvar. Du har förmåga att kommunicera säkerhetsfrågor till både tekniker och ledning och har ett genuint intresse för vad som händer på IT- och informationssäkerhetsområdet. Arbetet på Säkerhetspolisen är föränderligt och du behöver vara flexibel och anpassningsbar inför nya arbetsuppgifter. Du behöver också vara problemlösningsorienterad och öppen för att lära nya saker.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa tfn 010-568 70 68. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det. Besök Säkehetspolisen för att läsa mer och söka tjänsten.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–25478. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-02-20.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 652.2 kB)

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.