Säkerhetspolisen söker – Offensiv IT-säkerhetsspecialist – Mar 2021

Säkerhetspolisen i Stockholm

Säkerhetspolisen söker dig som kan överlista säkerhetsåtgärder och få datorsystem att bete sig på ett sätt se inte var tänkta att göra. Du ska använda dina tekniska förmågor till att ta fram verktyg för insamling av information till våra utredare och analytiker.

Du kommer arbeta tillsammans med likasinnade specialister med djup kompetens.

Referensnummer: 2021-2533
Sista ansökningsdag: 2021-03-22
Ort: Stockholm eller Malmö

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Som IT-säkerhetsspecialist kommer du att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och system i syfte att hitta sårbarheter. Dessa använder du för att utveckla verktyg som stärker Säkerhetspolisens tekniska inhämtningsförmåga. Arbetet kan även innebära användning av verktygen i anpassade IT-operationer för att komma åt information som Säkerhetspolisen behöver i sin underrättelse- och utredningsverksamhet.

Du kommer att tillhöra enheten för Cyberteknik. Som IT-säkerhetsspecialist har du stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra din tekniska arbetsmiljö.

Omvärldsbevakning och kompetensutveckling är en nödvändig och självklar del av arbetet. En stor del av arbetet är forskningsbetonat och syftar till att utveckla nya metoder för säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Din kompetens
För denna roll ser vi att du har akademisk examen inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av teknisk säkerhetsgranskning, sårbarhetsanalys och programmering, gärna operativsystemnära och i lågnivåspråk som Assembler. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av reverse engineering och exploitutveckling, kanske från CTF:er, samt om du har arbetat med flera operativsystem och arkitekturer. Ytterligare ett plus är om du har erfarenhet av mobila plattformar eller telekom.

Vi söker både seniora medarbetare med flera års erfarenhet inom ämnet samt juniora medarbetare som vill utvecklas till att bli bland de bästa inom sitt område.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina egenskaper och söker dig som vill arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du har hög kognitiv förmåga och uppskattar att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt samt klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit.

Att dela med dig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in 2021-03-22.

Rekryteringen kommer ske löpande.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.