Säkerhetspolisen söker – SOC-operatörer till cyberteknikverksamheten – juli 2021

Säkerhetspolisen i Stockholm

Vill du stå i den främsta försvarslinjen och använda dina samlade färdigheter för att skydda Säkerhetspolisen och Sverige mot kvalificerade cyberangrepp? Vill du utveckla dina förmågor tillsammans med några av de allra bästa, men också dela med dig av det du lärt dig till andra? Brinner du för att analysera data för att hitta avancerade cyberangrepp?  Vill du arbeta med Threat Intelligence och omsätta det i förbättrad säkerhet?

Nu söker vi SOC-operatörer till vår cyberteknikverksamhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-31
Referensnummer: 2021-12199

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland SOC-operatörer. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Cyberteknikverksamheten hos oss är både offensiv och defensiv. Den offensiva verksamheten syftar till att inhämta information som behövs i Säkerhetspolisens underrättelse- och utredningsarbete, bland annat genom hemlig dataavläsning eller IT-forensisk analys. Den defensiva verksamheten syftar till att höja samt säkerställa IT-säkerheten i både våra egna IT-system och i de som finns hos andra samhällsviktiga verksamheter.

Som SOC-operatör i den defensiva verksamheten ansvarar du för att hantera, analysera samt eskalera IT-säkerhetshändelser. Dina arbetsuppgifter är främst att genomföra IT-säkerhetsövervakning genom analys av loggar, datatrafik och larm. Du bearbetar Threat Intelligence för att förbättra vår möjlighet att agera på information inom cyberområdet.

Du genomför även tekniska analyser av IT-säkerhetshändelser och medverkar vid hanteringen av IT-säkerhetsincidenter. Vi anser att omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom området är en förutsättning för att följa utvecklingen.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm, men inrikesresor kan förekomma i tjänsten.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig     

  • Du har högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kunskap inhämtad via arbetslivserfarenhet
  • Du har erfarenhet av att arbeta inom IT/teknikverksamhet
  • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och i skrift

Meriterande för den här tjänsten är erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete, så som IT-säkerhetsövervakning, IT-säkerhetsincidenthantering, säkerhetstestning alternativt applikations- eller nätverkssäkerhet för att nämna några.

Utöver ovanstående är det även meriterande om du har utbildning med inriktning säkerhet, erfarenhet av myndighetsarbete eller om du har tekniska certifieringar, erfarenhet av agil utveckling eller projektarbete. Har du dessutom erfarenhet från säkerhetskänslig verksamhet är detta något som skattas högt.

Det här är kollegan vi söker
Du är en initiativrik lagspelare som är van att ta eget ansvar. Du kan förklara säkerhetsfrågor för tekniker på ett tydligt och greppbart sätt och du är flexibel och anpassningsbar inför nya arbetsuppgifter. För att rollen ska passa dig är du lösningsorienterad och öppen för att lära dig nya saker. Dessutom har du ett genuint intresse för vad som händer inom cyberteknikområdet.

Det är av stor vikt att du har ett säkerhetsmedvetande och att du agerar för en god säkerhetskultur.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 05. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.
Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-31.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.
Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.