Säkerhetspolisen söker specialister till säkerhetsskyddsenheten – mars 2019

Säkerhetspolisen i Stockholm

Säkerhetspolisen söker specialister med gedigen erfarenhet av säkerhets- eller säkerhetsskyddsanalyser för arbete med att identifiera, bedöma och reducera sårbarheter hos säkerhetskänslig verksamhet.
Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-04-09

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Som specialist inom vår säkerhetsskyddsverksamhet arbetar du med att identifiera, bedöma och reducera sårbarheter hos säkerhetskänslig verksamhet. Det innebär bland annat att ansvara för löpande planering och genomförande av interna och externa utbildningar och föreläsningar om arbetssättet kring säkerhetsskyddsanalys. Du kommer också vara med och ta fram externt material för vägledning och utbildning inom området. Vid behov bistår du vid tillsyn och har en rådgivande funktion i insatser inom säkerhetsskyddsanalys till säkerhetskänsliga verksamheter. Tillsammans med dina kollegor bidrar du aktivt till utveckling och är drivande inom specialistområdet.
Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.
Säkerhetsskyddsenheten är en del av säkerhetsavdelningen. Säkerhetsavdelningen ansvarar för att bedriva verksamhet inom områdena säkerhetsskydd och personskydd samt för att samordna säkerhetsfrågor inom avdelningen och utföra det interna säkerhetsarbetet och riskhanteringen på Säkerhetspolisen.

Din kompetens
För den här tjänsten krävs det att du:

  • Har polisexamen eller akademisk utbildning alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Har gedigen erfarenhet av arbete med säkerhets- eller säkerhetsskyddsanalyser
  • Har minst tre års dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet
  • Har en allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv
  • Kommunicerar väl på svenska och engelska

Det är meriterande om du har relevant examen alternativt utbildning inom säkerhets- eller säkerhetsskyddsområdet.
Vi ser även mycket positivt på om du har kunskap om säkerhetsskyddslagstiftningen som börjar gälla den 1 april 2019 och det är meriterande om du har erfarenhet från befattningar som säkerhetsskyddschef, säkerhetsskyddsspecialist eller motsvarande samt erfarenhet av projektledning. Vidare ser vi att du som söker med fördel har vana och erfarenhet av att tala och presentera i större och mindre sammanhang.
Det är en fördel om du har erfarenhet av att hantera och bearbeta stora mängder data från ostrukturerad till strukturerad form. Har du erfarenhet av att använda olika IT-system på ett rättssäkert sätt eller fördjupad IT-kunskap är det också något som vi ser som positivt för tjänsten. Även körkort med behörighet B är en fördel.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är prestigelös, arbetar bra både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier. Vi ser även att du är analytisk, noggrann, uthållig och bra på att strukturera och prioritera, även under hög arbetsbelastning. Du är en engagerad problemlösare som tar ansvar för ditt arbete och ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer.
Du kan på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat i gruppen. Arbetet på Säkerhetspolisen är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och snabbt kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Arbetet kan förändras med kort varsel och det är därför viktigt att du kan tempoväxla och omprioritera dina uppgifter. Vi förutsätter ett mycket högt säkerhets- och sekretessmedvetande samt ett gott omdöme och hög integritet.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.
Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Preliminär anställningsstart är vecka 45, 2019.
Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 44.
För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02

Ansökan
Ansökan sker via vår hemsida.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-04-09
Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Vidare information om hur Säkerhetspolisen hanterar personuppgifter i samband med rekrytering finner du på vår hemsida.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.
I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.
Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.