Säkerhetspolisen söker – Systemutvecklare Rust – Mar 2021

Säkerhetspolisen i Stockholm

Säkerhetspolisen söker erfarna systemutvecklare som vill skriva robust och säkerhetskritisk kod i Rust. Du ska utveckla applikationer för teknisk insamling av information som vi behöver i vår underrättelse- och utredningsverksamhet.

Du kommer att arbeta med likasinnade utvecklare med djup teknisk kompetens.

Referensnummer: 2021-2535
Sista ansökningsdag: 2021-03-22
Ort: Stockholm eller Malmö

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Som systemutvecklare kommer du att arbeta med mjukvaruutveckling av system för teknisk inhämtning av information. Vi utvecklar främst i Rust, men även andra språk kan användas efter behov. Du bör vara öppen för att kunna välja det språk som är mest lämpligt för den aktuella uppgiften.

Utvecklingen sker i nära samarbete med användarna som tillhör samma enhet. Det finns även en möjlighet för dig själv att använda systemen du utvecklat inom Säkerhetspolisens operativa verksamhet.

Du kommer att tillhöra enheten för Cyberteknik. Som utvecklare kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra över din tekniska arbetsmiljö. Omvärldsbevakning och kompetensutveckling är en nödvändig och självklar del av arbetet.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Din kompetens
Du har akademisk examen inom IT, alternativt att du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling och du får gärna ha erfarenhet av operativsystemnära programmering. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av agil utveckling och kontinuerligt test-, integration-, och driftsättningsarbete. Vi ser även erfarenhet av säkerhetskritiska tillämpningar och IT-säkerhet som en fördel. Ytterligare meriterande är om du tidigare har utvecklat inbyggda system och särskilt om du har erfarenhet av ARM samt utveckling på mobila plattformar.

Dina egenskaper
Vi värdesätter att du är självgående och kan ta ansvar för utveckling av hela komponenter. Du är kreativ och uppskattar att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och är bra på att dokumentera ditt arbete.

Att dela med dig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare:
Polisförbundet, tfn 010-568 71 29
SACO, tfn 010-568 70 04
ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in 2021-03-22.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.