Skandia söker IT Revisor till Internrevisionen – Sep 2015

© Skandia

IT revisionen är ett litet team (3 revisorer) som ansvarar för ett omfattande område. Nu söker vi en IT revisor med en bred IT kompetens.

Om oss

Skandia är ett ömsesidigt och kundstyrt bolag samt en av Nordens största leverantörer av försäkringslösningar för ekonomisk trygghet och långsiktigt sparande. Vi har 2,2 miljoner kunder i Sverige, Norge och Danmark, ett förvaltat kapital på drygt 440 miljarder kronor och 2 300 anställda. Skandias tjänsteutbud omfattar både bank (konton, kort, låna, placeringar och pension) och försäkringsprodukter (traditionell förvaltning, fondförvaltning, gruppförsäkringar, olika riskförsäkringar till exempel vid sjukdom och dödsfall och privatvårdsförsäkringar). Läs mer på Skandia.se

Internrevisionens uppgift är att oberoende och objektivt granska, värdera och lämna förslag till förbättringar av Skandias processer för intern styrning och kontroll. Internrevisionen leds av revisionschefen som rapporterar till Skandia Livs Risk- och Revisionsutskott. IT revisionen, som är en särskild enhet inom internrevisionen, fokuserar på kontroller och processer inom IT- och informationssäkerhetsområdet.

Arbetsuppgifter

IT revisionens arbetsuppgifter sträcker sig över hela IT området vilket innebär att såväl övergripande strategier som detaljerade tekniska kontroller granskas. Exempelvis ingår granskningar av applikationskontroller, generella IT kontroller, IT projekt, IT strategier och ledningens styrning av IT.

Egenskaper

Eftersom IT revisionen är ett litet team (3 revisorer) som ansvarar för ett omfattande område söker vi en IT revisor med en bred IT kompetens. Vi önskar att du har högskoleutbildning och minst fyra års erfarenhet från IT revision eller alternativt en bred och lång erfarenhet från IT området, helst från företag inom den finansiella sektorn.

Du behöver ha lätt för att sätta dig in i nya processer och arbetsområden, vara analytisk, noggrann och ha en god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Vidare krävs att du har en hög integritet och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i ett team.

Anställningen är heltid med placeringsort Stockholm.

Tillträde: Snarast

Skicka in din ansökan så snart som möjligt till Ann-Charlotte.Klingberg@skandia.se då intervjuer och urval kommer att ske löpande. Bifoga CV till din ansökan. För ytterligare information om tjänsten, är du är du välkommen att kontakta Ann-Charlotte Klingberg, Revisionschef (tel 08 788 21 24) eller Stefan Johansson, IT Audit Manager (tel 08 788 16 35)