Hej SIG Security-medlem

Hoppas att du njuter av lite sommarledighet eller har hunnit vara ledig en del under sommaren och är tillbaka på jobbet med fullladdade batterier 🙂

Mycket har hänt inom informationssäkerhetsområdet under våren och ingen idé för mig att nämna det uppenbara, händelserna som vi alla känner till. En del kommer med all säkerhet att avhandlas i olika forum. Hur ser du ut i SIG Security då? Jo, vi hade vårt årsmöte i april och en ny styrelse presenterades som lyder enligt följande: Mounir Messaoud – är ordförande. Kent Illeman är sekreterare, Göran Melvås är kassör, Bengt Berg är vice ordförande. Övriga i styrelsen är Rose-Mharie Åhlfeldt, Helena Andersson, Svante Nygren, Magnus Bergström, Conny Larsson och Johan Granqvist. Jag vill passa på att tacka avgående styrelseledamöter Sanna Tupala, Tomas Gilså, och Eva Throne-Holst för sin instats i styrelsen. I samband med detta vill jag också passa på att rikta ett stort tack  till Torsten Regenholz som varit adjungerad ledamot i SIG Security i ett par år.

Som ni redan märkt i samband med fakturan som skickades ut innan sommaren så var ett av besluten under stämman att sänka medlemsavgiften med 100 kronor. Detta var möjligt sedan vi gick över till en ny medlemswebb och dessutom har vi låga kostander vid våra FOKUS-seminarier.

Vi kommer att fortsätta jobba vidare på samma linje som tidigare och hoppas på ett aktivt SIG Security år - med fler och kortare gratis evenemang, samt högre interaktivitet mellan våra medlemmar på vår nya webb. Genom att göra det lättare att delta - elektroniskt, ekonomiskt,  geografiskt och schemaläggningsmässigt - ökar vi möjligheterna till erfarenhetsutbyte och professionell utveckling för våra medlemmar!

Den 10 september så siktar vi in oss på ett FOKUS-seminarium om SecLA, det är ett intressant ämne och vad som gör det ännu mer spännande är att det är en medlemskollega som står för initiativet, innehållet och som delar med sig av sina tankar erfarenheter. Nils Daniels, ÅF,  kommer att guida oss igenom detta ämne och självklart hoppas vi på intensiva diskussioner. Inbjudan och mer information kommer inom kort både på mail och på webben.

Har du erfarenheter du vill dela med dig på seminarium eller förslag på arrangemang, hör av dig till mig eller någon annan i styrelsen alternativt till kansliet på info@sigsecurity.org.

Och till dig som fortfarande ser fram emot en sensemester önskar jag en trevlig semester!

Vi ses!

Mounir Messaoud
Ordförande SIG Security