Specialist inom informations­säkerhet till Svenska kraftnät – augusti 2019

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du bidrar till att skydda Sveriges elförsörjning? Vi bygger framtidens elsystem som ska möta kraven på elmarknaden och behovet av säkra elleveranser. Det är en resa som ställer höga krav på informationssäkerheten inom Sveriges elförsörjning.

Vår verksamhet hanterar känslig och samhällsviktig information som i fel händer kan skada landets elförsörjning och Sveriges säkerhet. Vi söker nu dig som vill bli en viktig del av vårt interna och externa säkerhetsarbete.

Du kommer att tillhöra enheten Säkerhet och vara en del av en grupp som arbetar med informations- och IT-säkerhet. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som informationssäkerhetsspecialist håller du dig uppdaterad om aktuella hot och risker och använder din kunskap till att formulera interna och externa krav. Du arbetar också med tekniska och administrativa säkerhetsgranskningar.

Samverkan med myndigheter, elföretag, myndighetsinterna projekt och våra entreprenörer är en självklar del av ditt arbete och du deltar även i arbetet med att utbilda såväl våra medarbetare som elaktörer inom informationssäkerhet.

I den här tjänsten breddas din kunskap inom områden som säkerhetsskydd och elberedskap, och du får möjlighet att ytterligare fördjupa dina kunskaper om informationssäkerhet kopplat till infrastruktur och styr- och kontrollsystem.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom informations- eller IT-säkerhet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har också:

  • minst två års relevant erfarenhet av arbete med informationssäkerhet,
  • erfarenhet av att delta i säkerhetsgranskningar eller av att analysera resultatet av sådana samt
  • en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med informationssäkerhet inom staten, annan offentlig förvaltning eller annan större organisation. Vi ser gärna att du har kunskap om lagstiftningen inom säkerhetsskyddsområdet, erfarenhet av att utarbeta styrdokument eller certifieringar inom relevanta områden (exempelvis CISSP, CISA, CRISC eller CISM).

Dina personliga egenskaper
Du lyckas i rollen eftersom du är en självgående person med en analytisk förmåga och ett strategiskt tankesätt. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer och samarbete är en självklar del av ditt arbete. Med din goda tekniska förståelse som grund kan du formulera tekniskt komplicerade resonemang på ett lättförståeligt sätt.

Det är viktigt att du tar egna initiativ och har ett positivt förhållningssätt till de utmaningar som dyker upp. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och driver ditt arbete i mål.

Vill du veta mer, kontakta:
Säkerhets- och säkerhetsskyddschef Erik Nordman
HR-partner Josefina Blomquist.

Fackliga representanter:
Erik Böhlmark, SACO
Stefan Ekberg, ST.
I och med semestertider nås vi lättast via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 augusti 2019.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.