Svenska Kraftnät – IT-säkerhetssp­ecialist – aug 2018

Svenska Kraftnät - IT-säkerhetssp­ecialist : Sundbyberg

Vi bygger just nu ut det svenska stamnätet för att möta framtidens krav på elmarknaden och behov av säkra elleveranser. En resa som ställer mycket höga krav på IT-säkerheten inom Sveriges elförsörjning.

Vår verksamhet och våra system hanterar känslig och samhällsviktig information som i fel händer kan skada elförsörjningen i Sverige och rikets säkerhet. Vi söker nu dig som vill bli en viktig del av vårt säkerhetsarbete.

Du kommer att tillhöra enheten Säkerhet och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som IT-säkerhetsspecialist bidrar du till att skydda elförsörjningen genom att hålla dig uppdaterad om aktuella hot och risker inom IT-området och utifrån detta formulera väl avvägda IT-säkerhetskrav. Du kommer också att genomföra tekniska och administrativa säkerhetsgranskningar.

Samverkan inom Svenska kraftnät är en självklar del av ditt arbete. Du bidrar även till enhetens arbete med utbildning, vägledning och tillsyn för elsektorn i övrigt.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom IT-säkerhet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
Du har också:
> minst fyra års erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete samt
> en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-säkerhet för industriella styrsystem (SCADA). Det är också meriterande om du har planerat och genomfört penetrationstester för IT-system och har kännedom om relevanta verktyg för detta. Vi ser gärna att du har kunskap om de lagkrav som styr statliga myndigheters verksamhet, i synnerhet inom säkerhetsskyddsområdet. Även erfarenhet av arbete inom ramen för ISO-standarden 27000 och förvaltningsmodellen PM3 ser vi som meriterande, liksom relevanta certifieringar inom IT-säkerhetsområdet.

Dina personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du en självgående person med en analytisk förmåga och ett strategiskt tankesätt. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer och samarbete är en självklar del av ditt arbete. Det kommer naturligt för dig att lyfta blicken och se din del i ett större sammanhang.

Det är viktigt att du tar egna initiativ och har ett positivt förhållningssätt till de utmaningar som dyker upp. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och driver ditt arbete i mål.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter. I den här tjänsten bidrar du till att skydda Sveriges mest samhällsviktiga IT-miljö, samtidigt som du får fördjupa dina kunskaper om IT-säkerhet i styr- och kontrollsystem. Du breddar även din kunskap inom områden som säkerhetsskydd och elberedskap. Inom myndigheten finns goda möjligheter till fortbildning.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Erik Nordman, tel. nr. 010-475 81 11 alternativt HR-specialist Maria Jäderberg, tel. nr. 010-475 81 23. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 september 2018.

Länk till deras annons och länk för ansökan.
Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.