FOKUS-Kväll Gbg: Sårbarhetshantering är som ett kinderägg – 3 överraskningar på samma gång! – 2018-10-23

Datum/Tid
Date(s) - 2018/10/23
16:45 - 19:00

Plats
Knowit, Göteborg

Kategori(ies)


Oavsett verksamhet eller organisation finns det alltid några återkommande utmaningar för oss som arbetar med IT- och informationssäkerhet inom följande områden:
1. Risk Management – Hur ska jag hantera IT- och informationssäkerhet i en snabbt föränderlig digital värld med krav på att säkerhet inte ska vara en stoppkloss för att leverera tjänster till mina kunder?
2. KPI – Hur mäter och visualiserar jag IT- och informationssäkerhet för ledningen, verksamheten och IT?
3. Säkerhetsmedvetenhet – Hur gör jag min organisation mer säkerhetsmedveten?

Känner du igen dig i ovan frågeställningar? Då har du säkert också funderat över vart du ska börja?
I många fall kan ett sårbarhetshanteringsprogram vara en god start för att lösa delar av ovanstående utmaningar. Det gäller dock att du skapar ett sårbarhetshanteringsprogram på ett smart sätt. Det kan du göra med hjälp av att fundera över några enkla frågeställningar, t.ex. vad är syftet och målsättningen med mitt sårbarhetshanteringsprogram, vilka lagar och standards kan jag efterleva med mitt program, hur ska jag gruppera mina tillgångar, när och hur ofta ska jag skanna tillgångarna och framför allt, vilka typer av rapporter behöver jag för att kunna visualisera mitt säkerhetsarbete för ledning, verksamhet och IT? Med hjälp av ett sårbarhetshanteringprogram får du ett systematiskt sätt att prioritera och fokusera på det som verkligen gör skillnad!

Kvällens talare, Johan Tullberg från Outpost24, kommer att ge dig konkreta tips för hur du kan skapa ett affärsdrivet sårbarhetshanteringsprogram, ge exempel på rapporter samt hur du kommunicerar mha dessa rapporter i din organisation och avslutar kvällen med att ge några exempel på kunder som framgångsrikt implementerat ett affärsdrivet sårbarhetshanteringsprogram i sin organisation.

Johan Tullberg är certifierad Risk Manager samt Implementer ISO27001 och arbetar till vardags som Regional Sales Director Nordics på Outpost24. Johan har arbetat med IT- och informationssäkerhet i 17 år och har under alla dessa år brunnit för affärsdriven säkerhet med parollen ”Security is everyone’s business”.

Efter presentationen är du välkommen att stanna kvar för en matbit samt för att nätverka med andra säkerhetsintresserade människor.

Ta gärna med dig någon för det är roligare ju fler vi är! Skriv i kommentarfältet när du bokar din plats att en gäst följer med.

Har du frågor? Hör av dig till info@sigsecuirty.org.

Vi ser fram emot att träffa dig den 23 oktober!

Varma hälsningar,
Styrelsen i SIG Security

Detaljeread information:

Datum: 23 oktober
Tid: 16.45-19.00
Plats: Östra Hamngatan 16, vån 6 (Knowits lokaler)

Anmälan:
Är du inte medlem bokar du en plats genom att skicka e-post med namn, adress e-post och telefonnummer. Meddela även om du tar med dig en kamrat. Om du är medlem loggar du in för att boka din plats.

Medlemskap:
Är du inte medlem idag kommer du efter FOKUS-kvällen att få ett mail med information om hur du blir medlem. Vi erbjuder gratis medlemskap 2018 för dig med bostadsadress i Göteborg.

Kontaktperson för FOKUS kvällen:
Ring gärna om du inte hittar till lokalen eller av annan anledning till Caroline Svensson på 070-57 893 95.

Agenda för kvällen:
16.45 Ankomst + fika17.00 Sig Security introducerar
17.15 Johan Tullberg presenterar
18.15 Mat & nätverkande

Observera att anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste göras skriftligen till platsbokning@sigsecurity.org per sista anmälningsdag. Om du får förhinder kan du skicka någon i ditt ställe.

 

Bokning

Bokningen är stängd för detta event, eller du är ej inloggad

Speak Your Mind