OBS! INSTÄLLT! FOKUS kväll i GBG/digitalt: Social Engineering – Så ger du dina anställda förutsättningar att agera rätt och minskar risken att de blir lurade!

Datum/Tid
Date(s) - 2020/11/11
16:45 - 19:00

Plats
Benify, Göteborg

Kategori(ies)


Idag är det enklare och mer tidseffektivt att socialt manipulera de anställda i en organisation för att skaffa sig åtkomst till företagskänslig information, än att genomföra klassiskt tekniska attacker. Den senaste tiden har mycket tid och pengar lagts på tekniska säkerhetsåtgärder men desto mindre på att utbilda och förbereda sina anställda. Frågan är inte om er organisation kommer bli utsatt, utan frågan är när.

Denna FOKUS kväll ger en genomgång av hur Centiro, genom kultur och ledningssystem som bärare, gör sina anställda medvetna och förberedda för olika typer av hot över tid.

 • Vilka typer av social engineering-attacker finns, och hur tar man sig an utmaningarna?
 • Hur kan man använda ledningssystem som motor för att kontinuerligt säkerställa inlärning och ökad medvetenhet?
 • Hur viktig är kultur och tillit för säkerhetsarbetet?
 • Vilka övningar kan man använda sig av för att förbättra motståndskraften och medvetenheten gällande social engineering?

Kvällens talare:
Gustaf Stawåsen har arbetat i över 20 år med informationssäkerhet inom kommunal och privat sektor. Både i konsultrollen och som anställd. Han brinner för ledningssystem och ett coachande ledarskap.

Agenda:

 • 16.45 – 17.00 Ankomst och mat
 • 17.00 – 17.05 SIG Security hälsar välkommen
 • 17.05 – 18.35 Gustaf presenterar
 • 18.35 – 19.00 Diskussion och mingel

Information ang. Covid-19:
För att säkerställa att vi kan hålla avstånd kommer vi ta emot 10 st på plats och resterande på länk. Det är först till kvarn som gäller, för de som vill infinna sig på plats.

Låter det intressant?
För att delta anmäler du dig via formuläret nedan. Välj om du vill delta på plats eller digitalt. Vid digitalt deltagande sänds en länk ut till berörda dagen före.

Är du ännu inte medlem och vill delta? Anmäl dig genom att skicka e-post med namn, telefonnummer och adress till vår platsbokning. Medlemsavgiften är 400 kr per år. Du betalar den enklast via swish: 123 396 86 66, alternativt via BG: 5717-8642 eller PG: 4137145-1.

Kontaktperson:
Om du har frågor ring gärna Caroline Lendowski (f.d. Svensson) eller på 070-57 893 95

Vi ser fram emot att träffa dig den 11 november!

Varma hälsningar,
Styrelsen i SIG Security

Bokning

Bokningen är stängd för detta event, eller du är ej inloggad

Comments

 1. Lars Granath says

  På grund av den rådande Covid situationen med förstärkta restriktioner behöver vi tyvärr ställa in nästa veckas FOKUS kväll den 11/11 med temat “Social Engineering – Så ger du dina anställda förutsättningar att agera rätt och minskar risken att de blir lurade!”.

Speak Your Mind