FOKUS-kväll i Sth: Den mänskliga faktorn – hur skyddar jag mina anställda från de vanligaste attackerna?

Datum/Tid
Date(s) - 2019/11/19
17:30 - 19:30

Plats
Haymarket by Scandic

Kategori(ies)


En mycket intressant kväll om attackvektorn som bara ökar i popularitet bland de kriminella, nämligen email. Vi kommer diskutera phishing, bedrägerier, hur du identifierar vilka anställda som faktiskt är mest utsatta i din organisation samt hur du skyddar dem.

Plats: Haymarket by Scandic, Hötorget 13-15 Stockholm. Room 2, Cinema Room.

Kvällens agenda:

 • Inledning och välkommen
 • Hur går ett fullskaligt bedrägeri till och vilka komponenter har ett phishingmail? – Jan Olsson/Polisen
  80-90% av alla intrång initieras via epost med en människa som mottagare. Jan kommer gå djupare in på den psykologiska och mänskliga aspekten bakom bedrägerier.
  Vilka tricks använder kriminella för att fånga människors uppmärksamhet? (45 min inkl. frågor)
 • Fika och mingel (25 minuter)
 • ”The people centric approach” och hur du förbereder och tränar din organisations motståndskraftighet mot attacker över email. – Fredrik Möller/Proofpoint
  Att basera hela sin säkerhet på perimeterskydd är verkningslöst när anställda har åtkomst till företagssystem från vilket nätverk eller enhet som helst. Med digitaliseringsresan mot att utnyttja molnets fördelar behöver säkerhet att kopplas till individen, inte till en enhet.
  Men hur vet man vilken person eller del av organisationen som är mest utsatt för attacker och med vilka metoder?
  Och hur vet man att man faktiskt skyddar de som behöver skyddas mest? (45 min inkl. frågor)
 • Diskussion (20 minuter)
 • Mingel med öl och vin fram till 21:00

Om kvällens talare

Fredrik Möller – Proofpoint
Säkerhetsexpert med mer än 15 års erfarenhet från IT- och säkerhetsmarknaden. Har haft ledande roller på bland annat MacAfee/Intel Security och Infoblox och arbetar nu som Country Manager Norden och Baltikum på Proofpoint. Proofpoint är ett ledande IT-säkerhetsföretag med fokus på att säkerhet alltid måste ha de anställda som utgångspunkt.

Jan Olsson – Polisen
Bedrägeriexpert och kriminalkommissarie med 28 års erfarenhet av polisarbete. De sista 10 åren har Jan arbetat dedikerat mot bedrägerier och arbetar sedan hösten 2018 på Noa, Nationellt It-Brottscentrum. Föreläser nationellt och internationellt om allt från komplexiteten med social engineering till monetära hot och samhälleliga konsekvenser av slapphäntheten runt cybercrime och bedrägerier.

Låter det intressant? 
Boka din plats via formuläret nedan. Är du ännu inte medlem anmäler du dig genom att skicka e-post med namn och adress eventuellt telefonnummer till  vår platsbokning. Medlemsavgiften är 400 kr per år. Du betalar den enklast via swish: 123 396 86 66 alternativt via BG: 5717-8642 eller PG: 4137145-1.

Observera att anmälan är bindande. Eventuell avbokning sker på samma sätt som anmälan, senast lunchtid dagen före träffen. Om du får förhinder kan du skicka någon i ditt ställe.

Välkommen!

Uppdatering 2019-11-04
Intresset har visat sig vara högre än planerat. Aktuell lokal snart full. Vi undersöker alternativa lösningar och förbereder för reservbokningar.

Uppdatering 2019-11-04 16:07
Vi har löst lokalfrågan så att fler kan erhålla plats.

Uppdatering 2019-11-05 17:15
Vi är mycket glada att intresset visat sig vara högre än planerat. Aktuell lokal snart full och vi förbereder för reservbokningar. Kanske behöver ämnet köras i repris framöver.

Uppdatering 2019-11-06 12:15
Då blev det fullt hus igen, mycket glädjande. Vi behåller bokning öppen för reservplatser.

Bokning

Bokningen är stängd för detta event, eller du är ej inloggad

Speak Your Mind