Virtuell FOKUS-kväll den 14 maj: Vad händer när lösenorden går i pension?

Datum/Tid
Date(s) - 2020/05/14
17:00 - 18:30

Kategori(ies)


Vi kör ännu en virtuell FOKUS kväll vilket möjliggör att du kan medverka oberoende av vilken stad du befinner dig i.

Redan för 4 000 år sedan användes lösenord – är vi redo att gå vidare nu? Under denna FOKUS kväll beger vi oss ut i världen och ser hur historiska och kulturella influenser har påverkat säkerheten i våra IT-system för att bättre förstå vart vi har landat idag. Vi tittar på säkerhetshoten och ser hur exfiltration av data sker med hjälp av 4 000 år gamla tekniker. Kort sagt – det är dags att vi steppar upp oss och höjer säkerheten i våra system.

Några av frågorna vi kommer få svar på under presentationen:

  • Är lösenord en säker autentiseringsmetod?
  • Vilka är framtidens autentiseringsmetoder?
  • Hur påverkas egentligen produktiviteten av säkerheten?
  • Kan vi använda molntjänster för autentisering?

Daniel kommer även beskriva Microsofts modell för säker autentisering utan lösenord, vilka problem det direkt löser och vilka nya möjligheter som skapas, samt hur vi får det användarvänligt och adminvänligt i en sammankopplad värld. Han delar också med sig av Microsofts syn på CloudAct och GDPR.

Kvällens talare:
Daniel är en erkänd och erfaren teknisk expert som arbetar som informationssäkerhetsspecialist hos Microsoft. Har besitter en bred erfarenhet från säkerhetsarbete i offentliga organisationer och myndigheter. Idag är han specialiserad på gränslandet mellan lag och teknik. Har har publicerat artiklar i nationell och internationell fackpress och media samt är en erfaren talare och författare. Under flera år har han fått utmärkelsen som Microsoft Most Valuable Professional och är en Microsoft CertifiedTrainer sedan 18 år.

Agenda:

  • 17.00 – 17.05 SIG Security hälsar välkommen
  • 17.05 – 18.30 Daniel Sörlöv presenterar

Låter det intressant? 
Boka din plats via formuläret nedan. Är du ännu inte medlem och vill delta? Anmäl dig genom att skicka e-post med namn, telefonnummer och adress till vår platsbokning. Medlemsavgiften är 400 kr per år. Du betalar den enklast via swish: 123 396 86 66, alternativt via BG: 5717-8642 eller PG: 4137145-1.

Vi sänder ut en länk via e-post till samtliga bekräftade anmälda dagen innan FOKUS kvällen.

Vi ser fram emot att träffa dig den 14 maj! 

Kontaktperson:
Om du har frågor ring gärna Caroline Svensson på 070-57 893 95 eller e-post till caroline.svensson@knowit.se. En temporär förändring av e-post för kontakt gäller från 1/5: caroline.svensson4031@gmail.com

Varma hälsningar, 
Styrelsen i SIG Security

 

Bokning

Bokningen är stängd för detta event, eller du är ej inloggad

Speak Your Mind