Virtuell FOKUS-kväll den 21 april: Den digitala transformationen ställer nya krav på Cybersäkerheten – risker och möjligheter med det!

Datum/Tid
Date(s) - 2020/04/21
17:00 - 18:30

Kategori(ies)


VI STÄLLER INTE IN – VI STÄLLER OM!

För att minska smittspridning av Corona testar vi nu konceptet ”Virtuell FOKUS kväll”, vilket innebär att du kan delta oavsett vilken ort du befinner dig i.

Pernilla, Divisionschef för Cybersäkerhet på Combitech introducerar kvällens presentation så här:

Sverige som land är högpresterande när det kommer till digitalisering – vi rankas högt när t.ex. World Economic Forum bedömer innovationskraft och digitalisering, vilket är viktigt ur ett nationellt konkurrensperspektiv. Tyvärr ligger vi inte lika högt i bedömningen av nationell cybersäkerhetsförmåga. Gapet mellan vår cybersäkerhets-, innovations- och digitaliseringsförmåga bara växer. Här behöver vi arbeta effektivt, systematiskt men också tänka nytt för att täcka gapet och höja säkerhetsnivån hos svenska organisationer.

Kvällens presentation ger en vägledning i hur verksamheter kan arbeta med cybersäkerhet för att ta vara på de möjligheter som den digitala transformationen ger. Målet är att ge svar på frågor såsom:

  • Hur kan man skydda sina tillgångar i den nya digitala världen där organisationers gränser suddas ut och allt mer värde finns i mjukvara och information?
  • Att integrera cybersäkerhet i andra processer såsom mjukvaru- och produktutveckling är en utmaningar för många. Vilka angreppssätt finns för detta?
  • Hur säkrar vi hela försörjningskedjan och skapar tillit i de ekosystem som bildas i takt med ökad digitalisering?
  • Vilka nya möjligheter finns kopplat till cybersäkerhet och digitalisering? Kan vi fördela risk, ansvar och kostnader mellan organisationer på ett nytt sätt?

Kvällens talare:
Pernilla Rönn är divisionschef och seniorkonsult inom området informations-/cybersäkerhet på Combitech. Hon har över 20 års erfarenhet från informationssäkerhet och cyberförsvar i olika roller.

Låter det intressant?
Boka din plats via formuläret nedan.  Ännu inte medlem och vill delta? Anmäl dig genom att skicka e-post med namn, telefonnummer och adress till vår platsbokning. Medlemsavgiften är 400 kr per år. Du betalar den enklast via swish: 123 396 86 66, alternativt via BG: 5717-8642 eller PG: 4137145-1.
Vi sänder ut en länk via e-post till samtliga bekräftade anmälda dagen innan FOKUS kvällen.

Vi ser fram emot att träffa dig virtuellt den 21 april!

Varma hälsningar,
Styrelsen i SIG Security

Kontaktperson:
Om du har frågor ring gärna Caroline Svensson på 070-57 893 95 eller e-posta till caroline.svensson@knowit.se.

Bokning

Bokningen är stängd för detta event, eller du är ej inloggad

Speak Your Mind