FOKUS-kväll i GBG/digitalt 17/5: Utmaningen med säker autentisering 2022

Den 17 maj gästas SIG Security av säkerhetsprofilen Karl Emil Nikka som bland annat är känd från Bli Säker-podden.

Alla i säkerhetsbranschen vet att lösenord är en svag autentiseringsmetod. Hur långa lösenord vi än väljer kommer risken för phishing och lösenordsläckor göra att vi behöver kompletterande autentiseringsmetoder för att uppnå adekvat skyddsnivå. Microsoft, Google och Apple gör sitt bästa för att övertyga oss att stärka vår kontosäkerhet, men de gör det tyvärr på varsitt sätt. Deras ovilja att enas kring etablerade branschstandardlösningar gör att vi nu har fler autentiseringsmetoder än någonsin tidigare. Dessa metoder fungerar dessutom på olika sätt när det gäller återställning och eventuell säkerhetskopiering.

Karl Emil Nikka driver IT-säkerhetsföretaget Nikka Systems och blev i höstas utsedd till årets säkerhetsprofil. Han möter ständigt användare som medvetet väljer bort tvåfaktorsautentisering och säkra autentiseringsmetoder på grund av rädslan för att bli utelåsta. Under FOKUS kvällen kommer Karl Emil Nikka berätta mer om tvåfaktorsautentiseringslandskapet 2022 och om problematiken som uppstår när IT-jättarna hellre agerar gatekeepers än satsar på branschstandardlösningar.

  • Hur kan konton kapas trots att de skyddas med säker autentisering?
  • Vilken är den säkraste metoden för tvåfaktorsautentisering?
  • Kommer vi någonsin att bli av med lösenorden?

Agenda:

16.45 - 17.00 Macka & kaffe

17.00 - 17.05 SIG Security hälsar välkomna

17.05 - 18.00 Karl Emil Nikka presenterar

 

Låter det intressant?
För att delta anmäler du dig här. Det är först till kvarn som gäller för de fysiska platserna. För de som deltar digitalt delas länken ut dagen innan FOKUS kvällen.

Är du ännu inte medlem och vill delta? Anmäl dig genom att skicka e-post med namn, telefonnummer och adress till vår platsbokning. Medlemsavgiften är 400 kr per år. Du betalar den enklast via swish: 123 396 86 66, alternativt via BG: 5717-8642 eller PG: 4137145-1.

 

Kontaktperson:
Om du har frågor kontakta Caroline Lendowski på 070-57 893 95.

Vi ser fram emot att ses den 17 maj !