3 december 2013 ”Ackreditering – hur svårt kan det vara?”

Datum/Tid
Date(s) - 2013/12/03
16:30 - 20:00

Plats
Ekelöw, Stockholm

Kategori(ies)


Inbjudan till SIG Security FOKUS-kväll:

  • Har dina IT-system rätt säkerhetsnivå?
  • Hur säkerställer du att de har det?

Lyssna till viktiga erfarenheter om hur säkerhetsgodkännande av IT-lösningar kan ske effektivt och ta gärna med den chef som bestämmer om vad som är rätt säkerhet i din organisation!

 

Från 16.30  Ankomst – te/kaffe med fralla.

17.00  Inledning  (Martin Bergling, FMV/CSEC)

17.10  Ackreditering – en förutsättning för att din organisation ska kunna hantera information på ett tillräckligt säkert sätt.  Hur går det till? Vilka formella metoder finns i Sverige? Vad har de för fördelar och begränsningar? En bakgrund om behov och metoder, samt erfarenheter utifrån ett konsultperspektiv.  (Jaak Akker/Ekelöw Infosecurity)

17.40  IT-säkerhetsdeklaration (ISD) ISD-processen skapar tydlig spårbarhet från ställda krav ner till design och implementering av en IT-lösning. Processen startar med kravfångsten och stöder sedan kravnedbrytning, produktion, verifiering och leverans. Syftet är att skapa balans mellan ekonomi och risk, såväl för IT-lösningen som för ackrediteringsarbetet i sig. ISD är framtagen av FMV såsom ett stöd i produktionen för Försvarsmakten, men processens principer kan tillämpas av alla. (Dan Olofsson/Försvarets materielverk)

18.10  Kort bensträckare

18.20  Säkerhetsgodkännande av nya IT-lösningar – principer och  erfarenheter i en stor telekomkoncern (Jacob Henricson/Ericsson)

18.50  Diskussion

19.10  Avslutning. Därefter – för de som vill – mingel på närliggande  ”Ballbreaker”, där dryck och tilltugg kan köpas.

 

OBS – max 50 platser – först till kvarn!  Ingen deltagaravgift för medlemmar i SIG Security. Icke medlemmar är också välkomna men betalar 350 kronor – då ingår medlemskap i SIG Security 2014.

Plats: Ekelöw Infosecurity, Tegeluddsvägen 80 i Stockholm (mellan Gärdet och Frihamnen).

T-bana: Röda linjen/Gärdet, därefter 10 minuters promenad.

Buss: blåbuss 1 eller buss 72 till Sehlstedtsgatan eller buss 76 till Frihamnsporten.

Anmälan: skicka epost senast torsdag 28 november till info@sigsecurity.org. Ange ditt namn, epostadress, mobilnummer, arbetsgivare samt om du är medlem. Bekräftelse skickas via epost.
Varmt välkomna! /SIG Security styrelse SIG Security

 

(Vid ev. frågor, kontakta)

Martin Bergling, 070-982 4730, martin.bergling@fmv.se, eller

Jaak Akker, 070-943 6473, jaak.akker@ekelow.se.

Speak Your Mind