Incidenthantering – Att lära av andra

FOKUS-kväll den 31 augusti med temat "Incidenthantering - Att lära av andra" 

Välkommen till SIG Securitys FOKUS-kväll! Denna övning handlar om incidenthantering - med föredragshållare som delar med sig av erfarenheter som vi alla kan lära oss av!

Incidenthantering är ju grundstenen för verksamhetens förmåga att förbättra sitt säkerhetsarbete. Utan incidenthantering har säkerhetsfunktionen ingen förmåga att på ett spårbart och rationellt sätt ta lärdom av erfarenheter.


DATUM och TID

31 augusti 2015 kl. 16.00-18.30.

PLATS

Skandia, Lindhagensgatan 86, Stockholm. Karta

DELTAGARAVGIFT

Kostnadsfritt för medlem. Medlemskap kan sökas genom att kontakta info@sigsecurity.org.

En avgift på 500 kronor debiteras vid utebliven närvaro eller om medlemskap saknas i samband med seminariet - platserna lär ta slut och det vore tråkigt om vi har tomma stolar. 

Anmälan senast måndag 24/8 via länken nedan: - Anmälan fortfarande öppen

https://simplesignup.se/private_event/63187/66cd936b65

Bekräftelse skickas via epost.  Anmälan är definitiv efter den 24 augusti men kollega får vid behov ersätta en deltagare som fått förhinder.
Vid ev. frågor - kontakta Bengt Berg, 0708-270029.


 

PROGRAM

---------
16:00-16:10 Introduktion
---------

Bengt Berg hälsar seminariedeltagarna välkomna och håller en kortare introduktion. Bengt arbetar för Cybercom, är vice ordförande i SIG Security och tillsammans med ordförande Mounir Messaoud, Nordea, arrangör av denna FOKUS-kväll.

---------
16:10-17:00 Hur hanterar flygbranschen incidenter och tillbud?
---------

Låt oss erkänna: det sker färre krascher i flygbranschen än i IT-världen. Det finns inte heller någon sektor i världen som bedriver incidenthantering mer metodiskt än flygbranschen. Tillbud rapporteras, teknikleverantörer tar sitt ansvar, uppföljningar sker verkligen. Föredragshållaren har berättat om detta tidigare för SIG Security, då från en motsvarande roll i ett annat flygbolag. Vi som arrangerar denna FOKUS-dag är eniga om att detta föredrag direkt hamnade på topp 3-listan av de mest intressanta föredragen vi hört.

Capt. Morten Ydalus, Head of Safety Office på Norwegian Airlines - berättar om hur man hanterar incidenter i denna bransch.

---------
17:15 - 18:00 Kidnap & Ransom
---------

Det blir inte mer "incident" än så här och det är en klockren parallell till IT-världens incidenter. Vissa omgivningar är mer utsatta än andra. Människors beteende påverkar riskbilden enormt. Ett bra förebyggande arbete är effektivare än att ta incidenterna när de uppstår. När incidenter inträffar finns det inte heller utrymme för amatörism och improvisationer. Finns det något man har tänkt på i denna bransch som man missat i IT-världen?

Frederik Lundborg, Scandinavian Risk Solutions.

---------
18:00-18:30 Frågestund och avrundning
---------

Deltagarna finns tillgängliga för en gemensam frågestund. Utnyttja såväl föreläsare som seminariedeltagare för att reda ut frågor du vill ha svar på!

Logga in för att ladda ner presentationen - Medlemsrelaterat material

 

Comments

 1. irbiskonsult@tele2.se says

  Hej,
  var finns presentationen att ladda ner?

  /Margaretha

  • Lars Granath says

   Hej
   Via klickbara länken i slutet på inlägget med denna text
   “Morten Ydalus SIG Security 31 Aug 2015”
   /Lars Granath